Direct naar artikelinhoud

Broer en zus Tan opnieuw Belgisch kampioen

BADMINTON - Yuhan Tan bij de mannen en zijn zus Lianne bij de vrouwen hebben zondag in Dendermonde hun Belgische badmintontitels in het enkelspel met succes verdedigd. Yuhan Tan rekende in de finale makkelijk af met Maxime Moreels - het werd 21-10 en 21-8 - meteen goed voor zijn zevende Belgische titel. Bij de vrouwen pakte Lianne Tan haar vijfde nationale titel door zich in de finale te ontdoen van Nining Kustyaningsih: 21-14 en 21-13.

Red Lions mogen dromen van EK basket 2015

BASKETBAL - De Belgische basketbalmannen kennen hun drie tegenstanders in de tweede kwalificatieronde voor het EK, dat in 2015 in Oekraïne gehouden wordt. De Belgian Lions werden bij de loting ondergebracht in een haalbare groep met Macedonië, Wit-Rusland en Denemarken. In de voorrondes strijden 26 landen voor de resterende dertien EK-plaatsen. De zeven groepswinnaars en de zes beste tweedes verzekeren zich van een ticket voor het Europees Kampioenschap. Elf EK-tickets werden al verdeeld.

Eén concurrent minder voor Smits in Sotsji

SNOWBOARD - De organisatie van de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji heeft ermee ingestemd om de slopestylepiste voor snowboarders aan te passen. De Noor Torstein Horgmo, medaillekandidaat en concurrent voor onze landgenoot Seppe Smits, brak zijn sleutelbeen toen hij op training in het Rosa Khutor Extreme Park ten val kwam en moet verstek geven voor de Spelen. Verschillende snowboarders uitten hun bezorgdheid over de piste. De organisatie bevestigde al dat er aanpassingen doorgevoerd zouden worden, onder meer aan de jumps en aan de rails.

Blondel en Tchite langer buiten strijd

VOETBAL - Er lijkt vooralsnog geen eind te komen aan het blessureleed van Jonathan Blondel. De revalidatie van de Brugse middenvelder loopt allesbehalve voorspoedig, waardoor de kans klein is dat de Henegouwer dit seizoen nog in actie zal komen. De laatste wedstrijd van 'Joe' dateert al van 8 augustus 2013 (Europees tegen Wroclaw). Blondel sukkelt met een probleem aan de achillespees, nadat hij ook vorig seizoen grotendeels in de lappenmand lag. Ook Meme Tchite is nog een poosje buiten strijd. De spits werd vorige week geopereerd aan de knie en is out voor onbepaalde duur.