Direct naar artikelinhoud

GM legt productie elektrische auto weer stil

Het Amerikaanse autoconcern General Motors (GM) onderbreekt voor de tweede keer dit jaar de productie van zijn elektrische auto Chevrolet Volt. De auto wordt in Europa ook verkocht als het model Ampera van dochter Opel. Een woordvoerder van GM laat weten dat de Amerikaanse autobouwer de productie aanpast aan de vraag.

In het voorjaar had GM de productie al eens voor vier weken opgeschort. GM wilde dit jaar aanvankelijk wereldwijd 60.000 elektrische wagens verkopen.

Noorse premier excuseert zich voor Breivik

De Noorse premier Stoltenberg heeft dinsdag in het parlement zijn excuses aangeboden voor het falen van de Noorse autoriteiten na de dubbele terreuraanslag van Anders Breivik waarbij 77 mensen het leven verloren. De premier zei dat er een centrum voor noodsituaties wordt opgericht, dat de samenwerking tussen reddingsteams verbeterd wordt en dat informatie sneller wordt gedeeld in geval van een crisis.Eerder legde een rapport pijnlijk bloot hoe de autoriteiten faalden na de aanslagen.

Wong Kar Wai voorzitter van Berlinale 2013

De Chinese regisseur Wong Kar Wai leidt de jury van het filmfestival van Berlijn, dat plaatsvindt van 7 tot 17 februari volgend jaar. De filmmaker behoort tot de belangrijkste van de wereldcinema. De Chinese regisseur kreeg tal van internationale prijzen, zoals Beste internationale film op de Euro-pean Film Awards. "Zijn individuele en buitengewone stijl heeft talrijke filmmakers geïnspireerd en Wong Kar Wai tot een van de cultfiguren van de hedendaagse auteurscinema gemaakt."

Grote bosbrand in regio rond Madrid

In de regio van de Spaanse hoofdstad Madrid woedt de grootste bosbrand in decennia. Volgens de regionale regering is die het werk van brandstichters. Het vuur brak maandag op zes verschillende plekken tegelijkertijd uit. Tweeduizend mensen zijn geëvacueerd. Ook twee bejaardentehuizen zijn ontruimd. Volgens Spaanse media is al meer dan 2.000 hectare bos in rook opgegaan.

Wilders samen met Breivik en Hitler op portret

De Nederlandse zanger Bennie Jolink van de Achterhoekse rockband Normaal heeft een schilderij gemaakt van Geert Wilders samen met Adolf Hitler en de Noorse massamoordenaar Anders Breivik. Op de achtergrond zijn graven en een hakenkruis te zien. De PVV-leider reageerde al met afschuw. "Te walgelijk voor woorden", zei Wilders. Het schilderij dient met andere kunstwerken tijdens de theatertour als decorstuk.