© HBVL

Kabinetsmedewerkster Theo Francken ziet hoe vriend rake klappen krijgt

De 32-jarige Vincent uit Leuven kreeg zaterdag rake klappen van een groepje allochtonen in het centrum van Leuven. Zijn vriendin Lies Verlinden, kabinetsmedewerker van Theo Francken (N-VA), moest hulpeloos toekijken en reageert geschokt.

rvs

Vincent en Lies (32) wandelden na een nachtje stappen omstreeks vier uur naar huis en kruisten in de Minderbroederstraat een groepje allochtonen. “Ze liepen met zeven midden op straat en eentje van de groep botste met zijn schouder tegen de schouder van mijn vriend”, zegt Lies Verlinden (32). “Vincent is wel even blijven stilstaan en heeft vervolgens nog omgekeken. Maar toen we verder wilden wandelen, is hij aangevallen. Hij kreeg enkele rake klappen, viel tegen de grond en kreeg dan nog schoppen. Vervolgens zijn ze doorgewandeld.”

Vincent staat liever niet met zijn naam in de krant. “Hij wil het zo snel mogelijk achter zich laten”, aldus zijn vriendin. “Maar ik vind dit gewoon niet kunnen. Al 15 jaar wonen we in Leuven en nog nooit maakte ik zo iets mee. We moeten ons toch veilig in onze eigen stad kunnen voelen? Dit is gewoon zinloos geweld zonder enige aanleiding.”

Lees er hier meer over.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer