Direct naar artikelinhoud

Moebarak doet beurs opveren

De Brusselse beurs begon in mineur maar herstelde zich na het langverwachte vertrek van de Egyptische president Hosni Moebarak. De Bel-20 eindigde met een winst van 0,41 procent op 2.713,66 punten.

De volkswoede na zijn televisietoespraak van donderdag deed Moebarak dan toch beslissen de aftocht te blazen. Dat vonden de beurzen, inclusief Euronext Brussel, een meer dan terechte beslissing. Het negatieve sentiment van de ochtend werd prompt omgezet in de nodige kooporders.

Voor verzekeraar Ageas was het even bibberen. Voor de groep dreigde een miljardenboete, maar gisteren won Ageas de rechtszaak tegen de Belgisch-Luxemburgse fondsbeheerder TreeTop in verband met effecten uit het Fortis-verleden. Op een gegeven moment werd het Ageasaandeel geschorst, daarna klom het alsnog met 1,35 procent tot 2,32 euro.

De bankaandelen beleefden een niet al te fijne dag. KBC moest 1,32 procent inleveren tot 29,80 euro. Beurshuis Natixis besliste het aandeel van zijn kooplijst te schrappen. Aanleiding zijn de aanhoudende zorgen over de blootstelling aan landen als Hongarije en Ierland. Dexia sloot 1,89 procent lager af op 3,11 euro.

Econocom zet zijn opmars onverstoorbaar verder. Deze keer bleef de winst eerder beperkt tot 0,49 procent. Sinds eind januari, toen de IT-dienstenleverancier met een positieve tradingupdate uitpakte, is het aandeel al met ruim 40 procent gestegen.