Direct naar artikelinhoud

Moordaanslag op Joss Stone verijdeld

De Britse politie heeft twee dertigers gearresteerd die van plan zouden zijn geweest om Joss Stone om te brengen. Het duo hield zich maandagochtend verdacht op bij het afgelegen landhuis van de bekende soulzangeres. In de auto lagen vuurwapens, zwaarden, een lijkzak, een touw en luchtfoto's van Stones optrekje. Of de 24-jarige zangeres thuis was op het moment van de arrestatie, is niet bekend. Ze is zelden alleen.

Joss Stone is de laatste jaren uitgegroeid tot een wereldster. De "blanke Aretha Franklin" staat met een vermogen van 10 miljoen euro in de achterhoede van de Sunday Times Rich List. Naast zingen acteert ze ook. Zo vertolkte ze onder meer de rol van Anna van Kleef in de serie The Tudors. Ze is een goede vriendin van Prins William en was eind april te gast op het koninklijk huwelijk.

Een paar jaar geleden ging Stone wonen op het platteland van Devon, Zuid-West Engeland, niet ver van de plaats waar haar moeder de uitbaatster is van een concertzaal. Een buurtbewoner belde maandagochtend de politie toen hij twee zwarte mannen langzaam in een Fiat Punto zagen rondrijden op de landweggetjes nabij Stones huis. Geen alledaags gezicht in dit deel van het land.

De politie nam poolshoogte en trof in de kleine auto wapens en inbreekgereedschap aan. Aanvankelijk werd het uit Manchester afkomstige duo wegens wapenbezit aangehouden. Na de ontdekking van de andere spullen werd dat veranderd in het beramen van een overval en een moord. De twee zitten nog vast en twintig rechercheurs onderzoeken de merkwaardige zaak. Stone, die op haar zestiende haar eerste hit had, begint binnenkort aan haar Europese tournee.