Direct naar artikelinhoud

Contador moet getuigen op dopingproces

Alberto Contador moet op vrijdag 22 februari verschijnen voor het hooggerechtshof in Madrid. Hij wordt opgeroepen als getuige in het proces tegen de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes. Contador wilde zijn getuigenis aanvankelijk afleggen via videoconferentie, maar dat verzoek werd door de rechtbank verworpen. De Spanjaard, die positief testte op clenbuterol in de Tour 2010, reed tot 2006 voor het Liberty Seguros-team van Manolo Saiz, zelf een van de vijf beschuldigden in de hele affaire.

Jaksche legt praktijken dokter Fuentes bloot

Epo, IGF-1 (groeihormoon), anabolica, vrouwelijk hormoon, bloedtransfusies en maskeringspoeder. Dat kreeg Jörg Jaksche naar eigen zeggen van Eufemiano Fuentes. Een bont allegaartje waar de Duitse ex-prof jaarlijks goed 15.000 euro voor neertelde. "Jaksche identificeerde zich op het proces-Fuentes in Madrid officieel als codenaam Bella (de naam van zijn hond) en bloedzak nummer 20. "Fuentes deed er alles aan om de regels te omzeilen. En daar was de dokter trots op", klonk het.

Opnieuw operatie voor onfortuinlijke Ballan

De Italiaanse wielrenner Alessandro Ballan is vorige week opnieuw onder het mes gemoeten. Bij de wereldkampioen van 2008 zijn de blindedarm en littekenweefsel weggenomen. Vorige week dinsdag kreeg Ballan plots buikpijn. Omdat de pijn verergerde, trok hij naar het ziekenhuis, waar hij meteen werd geopereerd. Eind december kwam Ballan al zwaar ten val. Hij brak daarbij zijn linkerdijbeen en een rib, liep een geperforeerde long op en zijn milt moest worden verwijderd.

Mike Tyson neemt het op voor Armstrong

In een interview heeft bokslegende Mike Tyson het opgenomen voor Lance Armstrong. "Hij is een fantastische kerel", vindt de drievoudige wereldkampioen bij de zwaargewichten. "We zijn allemaal mensen, en mensen maken fouten. We zijn niet perfect. Lance ook niet." Tyson kreeg het niet over zijn lippen om Armstrong een bedrieger te noemen. Hij deed een oproep om de ex-wielrenner niet te laten vallen. "Wie zich een vriend van hem noemde, moet dat ook blijven."