© rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Twintiger krijgt messteek na ruzie om meisje aan dancing

In dancing IKON, de vroegere Noxx, is zaterdagnacht een ruzie om een meisje volledig uit de hand gelopen. Edame Wildi, een 20-jarige kerel uit Antwerpen-Noord, werd neergestoken. Hij is buiten levensgevaar.

JONATHAN BERNAERTS,

Edame Wildi, een 20-jarige jongen uit de Antwerpse wijk Luchtbal, was zaterdag met vrienden in de discotheek IKON, de vroegere Noxx, aan het Straatsburgdok. In de vroege uurtjes kreeg hij het aan de stok met twee jongens.

“Ik had in de dancing een meisje aangesproken, maar dat was duidelijk tegen de zin van twee jongens, die ik vaag ken”, vertelt Wildi. “Buiten vroegen ze me of ik problemen zocht. Daarna zijn ze naar hun auto gelopen. Ze kwamen terug met een aardappelmesje en een glazen fles. Ik wilde me verdedigen maar voelde plots een steek. Ik probeerde nog achter hen aan te gaan, maar dat lukte niet meer. Omdat ik veel bloed was verloren, ben ik op de grond gevallen. De daders zijn met hun auto weggevlucht.”

De hulpdiensten werden meteen verwittigd. Die brachten de gewonde twintiger naar het Stuivenbergziekenhuis voor verzorging. Wildi mag ten vroegste dinsdag naar huis.

Verdachten opgespoord

De Antwerpse politie bevestigt dat er zich zaterdagnacht omstreeks 5.30u aan de discotheek een incident heeft voorgedaan. “Onze collega’s hebben een proces-verbaal opgesteld voor wederzijdse opzettelijke slagen en verwondingen”, zegt politiewoordvoerster Veerle De Vries. “Bij een schermutseling die was ontstaan, liep één slachtoffer een messteek op, hij werd naar het ziekenhuis gevoerd. Een of meerdere personen zouden zijn weggevlucht. We zijn een onderzoek gestart. Zo worden de verdachten opgespoord en worden getuigen van de feiten verhoord.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER