Direct naar artikelinhoud

Associated Press: Belg gedood op Filippijnen

De Filippijnse politie heeft de dader gearresteerd van de moord op een 68-jarige Belgische man. Dat maakte het Amerikaanse persagentschap AP bekend. De dader zou bekend hebben dat hij het slachtoffer ombracht met een bijl en dat hij daarna brand heeft gesticht om de moord te verdoezelen. De feiten dateren van eind juli, maar het was pas vorige week dat de Filippijnse autoriteiten de dader konden vatten.

Volgens politiecommissaris Marcelo Garbo is de moordenaar een 29-jarige Filippino. Hij zou de Belg Hendrik F.S. vier keer met een bijl op het hoofd hebben geslagen in het Belgische internetcafé in de centrale Boholprovincie. Hendrik F.S. was de uitbater van het internetcafé. De dader was een van zijn personeelsleden. Na de moord stak de dader het internetcafé in brand. Het was daar dat brandweerlui het levensloze lichaam van de Belg ontdekten.

"Garbo vermoedt dat de verdachte wrok koesterde tegen het slachtoffer", meldt Associated Press. "Hij is naar alle waarschijnlijk als enige verantwoordelijk voor de moord en brandstichting." Het slachtoffer zou de 29-jarige verdachte verschillende keren hebben uitgescholden op het werk.

De Belg woonde samen met zijn Filippijnse vrouw in Danao, een van de districten in Bohol. Hij verbleef daar al sinds 2007, het jaar waarin hij zijn internetcafé opende.