Direct naar artikelinhoud

Vermoedelijke moordenaar Aurore probeerde zelfmoord te plegen

De 29-jarige verdachte van de roofmoord op Aurore Ruyffelaere heeft geprobeerd om zelfmoord te plegen in zijn cel. Andrei G. werd in de loop van gisternamiddag in kritieke toestand naar het Jan Palfijnziekenhuis gebracht.

Een cipier van de Gentse gevangenis Nieuwe Wandeling ontdekte Andrei G. rond vier uur gistermiddag hevig bloedend op de grond van zijn cel. De Rus had met een plastic mes en vork in zijn polsen gekerfd. Een MUG-team van het Jan Palfijnziekenhuis en vijf ploegen van de Gentse politie kwamen ter plaatse, net als het team dat het onderzoek naar de moord op Aurore Ruyffelaere voert.

"De verdachte werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht", zegt Annemie Serlippens van het Gentse parket. De man verkeert niet in levensgevaar.

Andrei G. moest normaal gezien vandaag voor de raadkamer verschijnen. Zijn advocate wilde hem gisteren gaan bezoeken in de gevangenis, maar vernam daar dat de man in het ziekenhuis lag. "Het was een totale verrassing voor ons. Er waren geen aanwijzingen dat hij suïcidaal was", aldus meester Katrien Van der Straeten.

Ook in de gevangenis had men niet in de gaten wat Andrei G. van plan was. De man gedroeg zich naar verluidt vrij normaal. Hij kreeg dan ook geen speciaal bewakingsregime waarbij gedetineerden om de zeven minuten gecontroleerd worden en hij mocht zijn plastic bestek gewoon bij zich houden in zijn cel.

Van der Straeten zal nu om uitstel vragen aan de raadkamer in Gent, die over de verdere aanhouding van haar cliënt moet beslissen. Die zal wellicht niet in staat zijn om de zitting bij te wonen.

Andrei G. ontkent nog steeds dat hij verantwoordelijk is voor de dood van de 29-jarige vrouw uit De Pinte. Haar lichaam werd maandag aangetroffen in zijn auto, in de parkeergarage onder zijn appartement in Sint-Denijs-Westrem. Andrei G. zelf werd gearresteerd terwijl hij op een koper wachtte voor de auto van Aurore.

Irina, de vriendin van Andrei G., heeft nooit gemerkt dat haar vriend financiële problemen had. Dat zeggen haar met stomheid geslagen ouders, die een eenmalige verklaring verspreiden. Zij willen in de eerste plaats hun medeleven betuigen aan de ouders en familie van Aurore.