© rr

© rr

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Bewoners bevrijden kat uit strop met staaldraad

Bewoners van Ongelberg en omgeving in Balen vrezen dat er in de omgeving een dierenbeul aan het werk is. Een kat belandde in een strop van staaldraad.

BART VAN DEN LANGENBERGH

Een volwassen kat raakte verstrikt in een stevige strop met staaldraad in een weide in de omgeving van Ongelberg in Balen. De eigenaars konden het arme dier nog op tijd bevrijden uit de benarde situatie. De kat liep wat schaafwonden op, maar de dierenarts had wel aangepast gereedschap nodig om de strop bij de kat te verwijderen. Omdat de voorbije jaren op een vreemde wijze alsmaar meer katten zijn verdwijnen, denken bewoners dat er een dierenbeul bezig is in de buurt van Ongelberg, Most, Vennen en Steegsebaan in Balen.

Bij Stephanie Loomans, die woont in Achtersteeg en vrijwilligster is bij de Poezencentrale in Mol, zijn de voorbije jaren ook al katten op een onverklaarbare manier verdwenen. “Enkele maanden geleden heb ik in een bos ook al een poot van een hert gevonden”, legt Loomans uit. “Met die strop hebben we echt wel bewijzen in handen dat iemand de kat wilde doden. De strop was vastgemaakt aan een klein paaltje dat je met het blote oog niet kan zien. Het enige doel hiermee was om dieren op een gruwelijke manier te doden. Deze kat had geluk dat ze met haar lichaam en niet met haar nek in de strop was terechtgekomen.”

Melden

De eigenaars van de getroffen kat hebben intussen ook een klacht ingediend bij de lokale politie Balen-Dessel-Mol, maar van de dader is er nog geen spoor. “Het is ons doel om zo veel mogelijk mensen uit de buurt op de hoogte te brengen. We roepen iedereen die iets verdachts ziet op om dit te melden”, zegt de Balense dierenliefhebster.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER