Niet Theo Francken maar Lorin Parys kandidaat-burgemeester in Leuven

Niet staatssecretaris voor Migratie Theo Francken (N-VA) trekt de N-VA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 in Leuven maar zijn partijgenoot Lorin Parys. Francken blijft in Lubbeek.

tg,pl

Het partijbestuur wilde graag dat stemmenkanon Francken naar Leuven verhuisde om daar een gooi te doen naar de burgemeestersjerp. Maar nu is beslist dat de staatssecretaris in Lubbeek blijft en dat partijgenoot en Vlaams parlementslid Lorin Parys de lijst voor N-VA in Leuven trekt en dus kandidaat-burgemeester zal zijn.

Vanmiddag geeft Parys tekst en uitleg en laat hij voor het eerst in zijn kaarten kijken over zijn programma waarmee hij de kiezer zal trachten te overtuigen. Parys en 40 jaar en naast politicus ook ondernemer.

Parys wordt de uitdager van Mohamed Ridouani, die voor SP.A kandidaat is om burgemeester Louis Tobback op te volgen. Carl Devlies is kandidaat-burgemeester voor CD&V.

Leuven zit voor de lokale verkiezingen in een gelijkaardige positie als Gent. In de beide steden is een populaire socialistische burgemeester geen kandidaat meer om zichzelf op te ­volgen, en dat schept extra kansen voor de ­andere partijen. In Gent is dat Daniël Termont. In Leuven hoopt Louis Tobback om de fakkel door te geven aan zijn schepen Mohamed Ridouani, die de SP.A-lijst zal trekken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen