Direct naar artikelinhoud

Wat kan 'nieuw' Club Brugge in geladen topper tegen Anderlecht?

Met Michel Preud'homme op de bank of op de tribune zal Club Brugge een nieuwe ploeg zijn in de topper tegen Anderlecht. Jan Breydel maakt zich op voor een geladen duel.

Stan van den Buijs zag de voorbije week vijf wedstrijden van Club Brugge, Anderlecht is door Michel Preud'homme en zijn assistent gevolgd in hun wedstrijden tegen KV Mechelen en Benfica. Philippe Clement, coach ad interim van Club Brugge, mag gerust zijn: een dik dossier ligt voor hem klaar. Preud'homme komt namelijk naar Brugge met het enthousiasme van een beginnende trainer.

Door de vele positiewissels en verschuivingen was Club de voorbije maanden nooit een collectief. De ploeg kon niet domineren. Blauw-zwart speelde toevalsvoetbal, Lestienne deed de rest. Het eerste waar Preud'homme straks ongetwijfeld de nadruk op wil leggen, is 'in blok spelen', 'als ploeg aanvallen en verdedigen'. Cliché's, maar niet terug te vinden in het voetbal onder Garrido sinds de competitiestart.

Met een goede organisatie kan Club ver komen tegen Anderlecht. Om discipline, concentratie en solidariteit in de ploeg te pompen heeft Preud'homme alvast geen trainingen nodig. Zijn inbreng kan voorts liggen in het enthousiasme dat hij zijn manschappen meegeeft. Dat wordt een cultuurschok voor de spelersgroep: van het Engelse gebrabbel van Garrido kort voor de aftrap naar de vurige peptalk van Preud'homme.

Club-voorzitter Bart Verhaeghe weet dat Jan Breydel morgen een extra dimensie krijgt door de aanwezigheid van de succestrainer. De jongste weken was er vaak meer sfeer te beleven tijdens de thuiswedstrijden van huisgenoot Cercle. Tegen Anderlecht zal er elektriciteit in de lucht hangen.

Helden

Mocht het toch allemaal niet uitdraaien zoals verhoopt, dan kan iedereen de nederlaag nog altijd in de schoenen schuiven van Clement. Wint Club, dan zal het dankzij Preud'homme zijn. Dat heb je nu eenmaal met helden - zij kunnen weinig verkeerd doen.

Tegenover Clement en Preud'homme staat Anderlecht. Superploeg tegen Mechelen, onherkenbaar in Lissabon. De nederlaag tegen Benfica mag al het goede van vorige week niet onder de mat vegen. Anderlecht is nog steeds een ploeg met twee hele goede spitsen, beloftevolle jongeren en een coach met de persoonlijkheid en de aanpak gemaakt voor dit soort geladen toppers.

Het wordt een Club-Anderlecht uit de oude doos, met sterren op het veld en op de bank/tribune.