Direct naar artikelinhoud

Pijnlijke voetzool houdt Clijsters weg uit Peking

Kim Clijsters speelt volgende week niet mee op het verplichte WTA-toernooi van Peking. ‘Na New York liet ik enkele moedervlekken op mijn voet verwijderen. De wonde op mijn voetzool geneest erg slecht. Tennissen is dan ook uitgesloten.’

Omdat Clijsters eigenlijk toch al niet veel zin had in een lange vlucht naar China, lijkt de ingreep goed getimed. Normaliter heeft de Limburgse een fikse boete aan haar been maar als ze wat reclame maakt voor de China Open van volgend jaar, komt ze daar onderuit.

Het was een publiek geheim - en na haar zege op de US Open liet ze het tussen de regels ook al uitschijnen - dat Kim Clijsters geen grote fan was van die laatste verplichte stop in Peking. Dochtertje Jada ging na New York naar de kleuterklas en zonder haar zag de nummer drie van de wereld die trip naar het Verre Oosten niet echt zitten. “Ik vind het heel jammer om te moeten afzeggen voor Peking”, stuurde Clijsters gisteren een mededeling rond, “Nadat ik thuisgekomen was uit New York liet ik enkele moedervlekken verwijderen. Die ingreep was al langer gepland. Alleen geneest de wonde op de voetzool erg slecht. Tennissen is dan ook uitgesloten.” Het was een routineoperatie, waarover niemand zich echt zorgen hoeft te maken, maar die eigenlijk wel goed uitkwam. “De wond raakte geïnfecteerd”, voegde Clijsters er via Twitter nog aan toe.

De China Open, die maandag van start gaat, is één van de vijf Premier Events van de WTA-tour - Indian Wells, Miami, Madrid, Peking en de Masters in Doha - waaraan de toptienspeelsters verplicht moeten deelnemen. Doen ze dat niet dan krijgen ze een boete van maar liefst 75.000 dollar (55.720 euro) opgelegd. Tenzij ze in het volgende jaar wat reclame maken voor de editie 2011 van het toernooi. Serena Williams ontsnapte zo dit jaar al aan de boete na haar afzegging in Indian Wells en zal ook voor de China Open wat promowerk mogen verrichten. Ook zij heeft immers nog last van een geopereerde voet.

Mogelijk zal Clijsters zo’n filmpje of een andere vorm van reclame al inblikken op de Masters in Doha, eind oktober. Aan dat toernooi wil ze wel nog meedoen, als ze tenminste bij de beste acht van het afgelopen seizoen eindigt. Momenteel staat Clijsters op plaats drie van die race met ruim 1.300 WTA-punten voorsprong op de achtste stek. Normaal gezien ruim voldoende om van 26 tot 31 oktober aanwezig te zijn in Qatar voor het officieuze wereldkampioenschap. Fysiek zou er alleszins geen probleem mogen zijn om op tijd klaar te geraken. Op 9 december volgen dan nog de Diamond Games in het Sportpaleis van Antwerpen.