Direct naar artikelinhoud

Wat staat er op de iPod van Frank vander Linden (De Mens)

“Geen idee wat ik van zijn nieuwste cd moet denken: is Wake Up the Nation nu een meesterwerk of gewoon een ‘interessante’ plaat? Gelukkig ligt dat met ‘No Tears to Cry’ minder moeilijk. Dit is alweer zo’n typische Wellerclassic: een geweldige melodie waarop met een onblusbaar vuur gezongen wordt.”

“Ik heb de geremasterde versie van London Calling pas in mijn iPod gestanst en merkte dat ik telkens zin heb om de titelsong te skippen - ik heb die al onnoemelijk vaak gehoord - maar toch blijft mijn vinger machteloos boven de knop zweven: zo’n geweldig nummer kún je niet zomaar aan de kant schuiven.”

“Onlangs hoorde ik die song tijdens het lopen, nét op het ideale ogenblik. Het was een regenachtige dag en ik had zowat een uur lang gelopen waardoor een gelukzalig gevoel me overviel - de xtc van de natuur. (lacht) En toen brak de zon ineens door de wolken tijdens het refrein: een cliché, maar wel een mooi cliché.”

“In feite is deze song pure blues. Terwijl Scott-Heron achter de tralies zat, na zijn zoveelste arrestatie voor drugsbezit, sprak en rapte hij de woorden in voor zijn nieuwste plaat. In de donkere, rauwe klank van zijn stem hoor je misère, en besef je mee dat zijn leven niet bepaald meer op de rails zit.”

Is dit mijn hart? is verschenen bij No Circus.

Voor de concertlijst, check www.demens.be.