Direct naar artikelinhoud

Willemen: 'In de steek gelaten door spelers'

Negen-nul. Om het schaamrood op de wangen te krijgen. Men spreekt nu al van de Schande van Genk. De spelers van KV Mechelen werden gisteravond door Jan Willemen van de werkgroep die zich bezighoudt met de redding van de club, op een donderpreek vergast. 'Ik voel me in de steek gelaten door de spelers', zegt een totaal ontgoochelde Willemen. 'Net op een ogenblik dat de onderhandelingen om de club financieel uit het slop te halen in een cruciale fase komen.'

Mechelen

Eigen berichtgeving

Tony Landuyt

Het dreigt helemaal de verkeerde kant op te gaan met KV Mechelen. Financieel zit de club aan de grond en alle soorten pistes worden onderzocht om rood-geel alsnog te redden. Onderhandelingen met mogelijke geldschieters en overnemers gaan onverminderd voort. Maar ook sportief zit Mechelen nu in de hoek waar de klappen vallen. Ivan Willockx beleefde zaterdag de lulligste avond uit zijn hele carrière. "Zo'n opdoffer", zegt de Mechelse doelman. "Zaterdagavond had ik een heel onprettig gevoel.Zondag was het nog heel stil. Maar je mag niet blijven stilstaan bij die zware nederlaag. Vandaag (gisteren) startte een nieuwe werkweek en dat was duidelijk merkbaar. Er werd alweer gelachen en met de nodige agressiviteit getraind.Iedereen beseft blijkbaar wel dat er punten moeten worden gehaald. Tegen Standard zal dat niet makkelijk zijn. Maar we mogen niet bij de pakken blijven zitten. We moeten onze volgende thuismatch tegen de Rouches zo optimaal mogelijk voorbereiden."

De 9-0 kwam hard aan, maar Willockx wil die zware nederlaag toch relativeren. "Omdat we nooit hadden ingecalculeerd dat we op Genk punten zouden pakken", verduidelijkt de Mechelse doelman. "Natuurlijk had het verlies wat minder zwaar gemogen. Maar of je nu met 1-0 of met 9-0 verliest, het blijven drie punten die je verliest. Tegen Genk moesten we geen punten halen. Dat moeten we wel tegen Beveren en Westerlo." Voor trainer Stéphane Demol is dit KV Mechelen een vogel voor de kat. Hij schreeuwt om versterking. "Ik neem aan dat dat niet kan en niet zal gebeuren", zegt Willockx. "Dat men eerst maar eens de eigen spelers betaalt, alvorens aan versterking te denken. Het achterstallige loon dat werd betaald aan een speler die de club wilde verlaten maar dan op zijn beslissing terugkeerde, wekte al wrevel binnen de spelersgroep." "Nee, de club moet nu maar eens bewijzen tot wat ze op financieel vlak in staat is. Tegen zaterdag zouden we enige klaarheid moeten hebben. Zo niet wordt het moeilijk om de licentie te halen. Sportief is ons enige doel aan het eind van de rit twee ploegen achter ons te laten. Maar als de vooruitzichten er niet beter op worden, kijk ik vanaf nieuwjaar naar een nieuwe club uit." Gisteren werden Willockx en zijn ploegmaats op hun plichten gewezen door Jan Willemen van de werkgroep. "Terecht vind ik", zegt Willemen. "De spelers hebben ons al zo dikwijls op onze plichten gewezen. Wat zaterdag gebeurd is, is gewoon een schande. Wij proberen alles te doen om de club van de ondergang te redden en dan zoiets. Ga met zo'n negatief resultaat maar verder onderhandelen met kandidaat-geldschieters en overnemers. Die mensen zullen misschien nu wel twee keer nadenken voor ze hun akkoord geven. Ik voel me echt in de steek gelaten door de spelers."

Ivan Willockx: 'Versterking? Dat men eerst de eigen spelers maar eens betaalt'