Direct naar artikelinhoud

Pro League bemiddelt tussen OHL en Standard over Ruytinx-Carcela

De top van de Pro League, OH Leuven en Standard zitten vandaag of morgen samen over het incident tussen Bjorn Ruytinx en Mehdi Carcela. Ze willen proberen om de zaak zonder rechtbank uit te klaren.

Paul Van Der Schueren, gedelegeerd bestuurder van OHL, Standardvoorzitter Roland Duchâtelet en Pro League-bazen Ludwig Sneyers en Michel Dupont doen een poging tot verzoening tussen de twee clubs.

Dat gebeurt op initiatief van de Leuvenaars. OHL kan er moeilijk mee leven dat Standard naar de rechtbank trekt voor de tackle van Ruytinx op de enkel van Carcela. De Rouches vragen een schadevergoeding van 1,65 miljoen euro. OHL wijst erop dat Standard eerst naar de Pro League moest stappen en de interne procedures niet gevolgd heeft.

Via het verzoeningsgesprek willen OH Leuven en de Pro League Standard overtuigen om de rechtszaak te laten vallen. Als dat niet gebeurt, heeft Leuven nog een stok achter de deur. Dan kan er op 16 januari een Algemene Vergadering worden samengeroepen bij de Pro League. In theorie kunnen de Rouches dan onthouden worden van hun tv-gelden of zelfs uitgesloten worden uit de competitie.

Standard reageerde fel: "Men heeft er nu niet beter op gevonden dan de vertegenwoordigers van de clubs van de Pro League te benoemen tot gelegenheidsrechters die Standard even gaan 'aanpakken' omdat Standard een onafhankelijke rechter wenst in deze zaak."

In de luwte van het gebekvecht tussen de beide clubs probeerde Bjorn Ruytinx midden december een ontmoeting vast te leggen met Mehdi Carcela. De gesprekken liepen via een tussenpersoon, maar de Standardspeler had wel oren naar een ontmoeting. Standard verhinderde echter een verzoening tussen de twee protagonisten. De Rouches waren het niet eens met de manier waarop OHL over het incident communiceerde en trokken nadien dus nog naar de rechtbank.