Direct naar artikelinhoud

Hasi treurt niet om nederlaag

Besnik Hasi wond zich meer op over zaken die niets met voetbal te maken hadden, dan over de nederlaag zelf. 'Als iedereen terug is, zullen we onze inhaalbeweging maken', gelooft de coach.

Niet de vierde nederlaag van het seizoen, maar de Defourtifo voor de wedstrijd en zijn uitsluiting bepaalden de stemming van Hasi. "Ik vind het spijtig dat je na zo'n topper niet over voetbal kan praten, omwille van één betwiste fase", zegt de coach van Anderlecht. "Tot aan die fase was het geen grote wedstrijd. Er waren geen kansen, aan beide kanten."

"Het was ook een moeilijk veld", haalt Hasi aan. "Over de grond voetballen was moeilijk, het werd een match van duels en daarbij zijn wij niet in het voordeel. De eerste helft hebben we geprobeerd, maar het lukte niet. Na die rode kaart, waarvan ik niet begrijp waarom ze gegeven werd, werd het voor ons nog moeilijker. Als je dan ook nog een vermijdbare goal slikt, dan loop je achter de feiten aan. Wij namen risico's, bij 2-0 is het dan gedaan."

Opvallend was alvast dat Anderlecht op Sclessin weinig kansen afdwong en dat het bovendien weinig deed met die geringe kansen. Cyriac zat goed in het spel, maar de Ivoriaan maakt zo weinig klaar voor doel. Een bijkomende aanvaller lijkt welkom in het Astridpark. "Met Marin heb ik er alleszins een goeie speler bij", zegt Hasi. "Hij zoekt de bal op, maar heeft speeltijd nodig. Voor Marko was het ook niet leuk inkomen, met tien tegen elf."

"En als je het over een spits hebt: straks krijg ik er Mitrovic bij", zegt Hasi. "Hij is fit en bijzonder hongerig om weer te spelen. Met hem erbij hebben we straks meer présence voor doel. Als je bekijkt wie wij nog allemaal missen, is de rekening snel gemaakt. Praet moet nog terugkomen, plus al de jongens die actief zijn op de Africa Cup. Als wij compleet zijn, zie ik geen enkel probleem. Dan heb ik jongens genoeg die matchen kunnen beslissen."

"Bovendien: wij hadden misschien weinig kansen, maar we gaven ook weinig weg", zei Hasi. "Als we met elf waren gebleven, was deze match wellicht op een gelijkspel geëindigd. En daar was ik tevreden mee geweest. Maar we hebben verloren, dan heb je geen recht van spreken."