© Photonews

Donatella Versace: “Homoseksuele ontwerpers maken geen kleren voor echte vrouwen”

Donatella Versace liet een opmerkelijke boodschap optekenen in een interview met The Times Magazine. Daarin verklaart de creatief directeur van Versace dat ze het maar niets vindt hoe homoseksuele ontwerpers vrouwen willen kleden. "Ze ontwerpen voor de vrouwen die ze zelf willen zijn", klinkt het. Ze roept hen dan ook op om naar "echte" vrouwen te kijken.

flb

Hoewel Gianni Versace, haar broer en oprichter van het modehuis, zelf homo was, vindt Donatella dat ontwerpers met die geaardheid niet genoeg kijken naar wie hun klanten zijn. Volgens haar zijn er veel homoseksuele ontwerpers die er een onrealistisch beeld op nahouden van de vrouw en enkel oog hebben voor zichzelf. "Ze denken alleen aan zichzelf, maar zijzelf en de vrouwen zijn niet hetzelfde", klinkt het in het interview met The Times Magazine.

Toch wil Donatella daarmee geen statement maken tegen homo's. "Ik hou van homo's en al mijn vrienden zijn homo, maar sommige designers ontwerpen enkel voor de vrouw die ze zelf graag zouden willen zijn." Ze roept hen daarom ook op om meer rekening te houden met hoe vrouwelijke vormen er echt uitzien en om naar echte vrouwen te kijken om inspiratie op te doen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer