Direct naar artikelinhoud

Eindelijk feest op de Bosuil

De Bosuil slaakte een zucht van opluchting. Op speeldag 8 pakte Antwerp zijn eerste thuiszege in de competitie. Held van de avond in deze matige partij was William Owusu. En dat terwijl de Ghanees al verschillende keren afgeschreven werd.

Wedstrijden op de Bosuil beginnen traditiegetrouw onder oorverdovend kabaal van de thuisaanhang. Al moet het zijn dat tribune 2 nog net niet genoeg decibels produceerde om Kortrijk-verdediger Kumordzi wakker te houden. De Ghanees sloeg al vroeg aan het blunderen, waarna Owusu het lullige balverlies van zijn landgenoot meteen genadeloos afstrafte en zijn derde goal in evenveel matchen tegen de touwen joeg.

En of de vroege 1-0 de thuisploeg vleugels gaf. Rodrigues trakteerde het publiek op een staaltje van techniek door de bal na een knappe controle zes keer omhoog te houden. Zijn dozijn slechte hoekschoppen tegen Lierse waren de Porto-huurling in één klap vergeven. Het bleek typerend voor het swingende voetbal van de thuisploeg, die met veel powerplay voortdurend op de helft van een zwalpend Kortrijk kampeerde.

Op het halfuur mocht de Bosuil nog eens rechtveren. Dequevy verdubbelde de score, al verdiende de assist van Owusu - hoog opverend aan de tweede paal - minstens evenveel credits. De spits van Antwerp mag je gerust een kat met negen levens noemen. Verschillende keren was hij al afgeschreven en ook deze zomer leek hij nog te moeten vertrekken. Intussen zal coach Bölöni geen spijt hebben dat hij Owusu toch verplichtte te blijven, want tegenwoordig is de Ghanees steevast puntenpakker voor The Great Old.

Leek Antwerp met de 2-0 halfweg de schaapjes al op het droge te hebben, dan plooide het stamnummer 1 na de pauze - niet voor het eerst - te ver terug. De bezoekers, die in de eerste helft op een kans van Chevalier na niets voor mekaar kregen, mochten zomaar het commando overnemen. Tot grote ergernis van Bölöni, die toch weer aan het molenwieken sloeg. De Roemeen heeft een punt als hij zegt dat zijn spelers nog veel slimmer en sluwer moeten worden tussen de lijnen.

Videoref komt tussen

Achteruitkruipen is doorgaans om problemen vragen, maar omdat Kortrijk aanvallend onmondig was, kwam het zover niet. Integendeel, het was Antwerp dat in de slotfase nog uitliep tot 3-0. Niet vanaf de stip - na een interventie van de videoref kwam Laforge op zijn beslissing terug -, wel na een beauty van Rodrigues.

De Portugees spoelde daarmee op sublieme wijze de makke tweede helft van zijn ploeg door en maakte het feestje op de Bosuil compleet.