Direct naar artikelinhoud

Hendrickx krijgt laatste kans op Spelen

Voor kunstschaatser Jorik Hendrickx is het vandaag en morgen alles of niets. In het Duitse Oberstdorf worden de laatste tickets voor de Winterspelen van 2018 verdeeld.

Het is erop of eronder voor Jorik Hendrickx (25) tijdens de Nebelhorn Trophy, een prestigieuze competitie waar hij vorig jaar tweede werd. Als hij die prestatie kan evenaren, mag hij zijn zus Loena vergezellen naar Pyeongchang, want de top zes kwalificeert zich voor de Winterspelen.

De concurrentie is niet min. Tijdens de Nebelhorn Trophy treden 25 schaatsers aan. Op het WK finishte Hendrickx pas 21ste na een val bij zijn drievoudige sprong. Op de Winterspelen van 2014 in Sotsji werd hij nog zestiende.

In Oberstdorf gaat hij vandaag in de korte kür beter niet in de fout, beseft hij. "Nu moet het gebeuren. Ik moet gewoon zien dat ik mijn focus houd. Ik zie het zeker zitten."

Zijn aanloop naar het event verliep wel niet vlekkeloos. Op training verstuikte hij zijn enkel en omdat hij even in het gips moest, kon hij minder lang trainen op zijn viervoudige sprong. "Om mijn ambities te kunnen waarmaken en aan te sluiten bij de top moet ik die viervoudige sprong wel beheersen."

Intussen moest Loena Hendrickx (17), die op het WK in april vijftiende werd en zich mag opmaken voor haar eerste Winterspelen, afzeggen voor de ISU Junior Grand Prix in Zagreb omdat ze zich aan haar knie blesseerde. De arts kan de ernst van het letsel donderdag pas inschatten.