Direct naar artikelinhoud

Sjarapova vastberaden: 'Ik wil weer tennissen'

Twee dagen na haar ophefmakende dopingbiecht is het weer business as usual voor Maria Sjarapova. Op het strand van Santa Monica werkte ze haar trainingsprogramma af.

Maria Sjarapova had maandag met haar biecht nog een bom laten ontploffen in de tenniswereld. Maar gisteren werkte ze alweer een krachttraining af en speelde ze blijgemutst een potje beachtennis op het strand van Santa Monica (Los Angeles).

Woensdagavond had ze in een open brief aan haar fans ook al een positieve boodschap meegegeven: "Toen ik de dag na mijn persconferentie wakker werd dacht ik alleen maar: ik wil weer tennissen. Hopelijk krijg ik die kans. Al jullie steun en loyaliteit zorgt voor een glimlach op mijn gezicht. Ik ben trots dat ik jullie mijn fans mag noemen."

Nog meer loyaliteit kwam er van haar racketsponsor Head. In tegenstelling tot Nike, Porsche en Tag Heuer ging die vierkant achter de gevallen ster staan.

"We concluderen dat er geen twijfel is dat ze positief testte op een door het WADA verboden product. Maar de hoeveelheden die ze innam na 1 januari 2016 waren zo gering dat ze absoluut niet als prestatiebevorderend beschouwd kunnen worden", heette het in een statement.

"Het was dus nooit haar bedoeling voordeel te halen uit het gebruik van meldonium en dus valt dit voor ons onder de categorie 'eerlijke vergissing'. Head is trots om Maria te blijven steunen en we willen ons contract met haar zelfs verlengen."

Mogelijk lichtte Head met de uitspraak over de hoeveelheid meldonium in haar bloed een tipje van de sluier van haar verdediging.