Direct naar artikelinhoud

Night Shift

Visitekaartjes uitdelen op de dansvloer, why not? Dat idee inspireerde drie jonge ondernemers tot het originele Night Shift, een netwerkevent dat volledig opgebouwd is rond een centrale dansvloer. Want geen betere manier toch om startende ondernemers en gevestigde waarden samen te brengen dan met beats, cocktails en hapjes?

5 maart vanaf 17 uur in de Waagnatie, Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen.

www.night-shift.be.

Nele Bauwens -

Ik moet beter luisteren

Luisteren is belangrijk, en zeker als Nele Bauwens, bekend van El Tattoo Del Tigre, aan het woord is. In haar monoloog vertelt ze over haar kindertijd toen ze in het Pajottenland woonde. Ze doet dat met grappige observaties en met de nodige zelfspot over haar complexe liefdesleven. Haar leven lijkt wel een roetsjbaan die rijdt over je lachspieren, maar ook recht door je hart gaat.

11 maart in cc De Werft, Werft 32, 2440 Geel.

www.nelebauwens.be.

April in Paris

In deze hilarische komedie hebben Albert en Betty een haat-liefderelatie. Kort samengevat: ze houden er eigenlijk van om mekaar te haten. Maar dan wint Betty plots een romantisch weekendje Parijs en vraagt ze Albert mee. Verwarring alom bij de twee, want ze zijn nog nooit verder op reis geweest dan hun eigen tuinhuis. Overleven ze zo'n weekend samen wel? Albert en Betty worden gespeeld door Bert Van Avermaet en Annick Segal, Waldek en Rosa uit Thuis.

10 maart in cc Willebroek, 22 april in gc Kadans in Wuustwezel en 24 april in Arenbergschouwburg Antwerpen. Volledige speellijst via

www.tableaunr1.be.

Met mij gaat

alles goed

'

'Foute vriend' Begijn Le Bleu is een loser. Althans, dat vindt hij zelf. Hij slaagt er telkens weer in om het leven moeilijker te maken dan het eigenlijk is en dat toont hij ook in zijn nieuwste voorstelling. Wees maar zeker dat je je zal kapot lachen met deze loser, maar stiekem zal je ook veel zaken herkennen uit je eigen leven.

18 maart in oc De Djoelen in Oud-Turnhout, 24 maart in cc Mechelen en 25 maart in gc Kadans in Wuustwezel. www.begijnlebleu.be.

Lara Fabian

Hoe zou het nog zijn met Lara Fabian, de Belgische zangeres die met nummers als Immortelle, J'y crois encore, Je t'aime, Tu es mon autre en Adagio lang niet alleen de harten van haar landgenoten wist te veroveren? Kom het helemaal zelf ontdekken in de Stadsschouwburg, waar de 46-jarige singer-songwriter zowel haar grote hits voor het voetlicht brengt als nummers uit haar nieuwe album Ma Vie Dans La Tienne.

20 maart in Stadsschouwburg, Nieuwstad 1, 2000 Antwerpen. Tickets via www.sherpa.be.

Een uitnodiging voor

een Marokkaanse bruiloft

Tot in de puntjes afgewerkte Arabische pracht en praal meets de knulligheid van de Vlaamse parochiezaal, dat is wat de enthousiaste fotografe Claudia Zen Karan onder meer toont in haar foto-expo. Zen Karan kwam op het idee toen ze de bruiloft van een vriendin fotografeerde. Het 'Ja, ik wil'-moment levert vaak mooie en warme maar soms ook pijnlijke beelden op.

18 maart tot 30 april in de bovenzaal van

cultureel ontmoetingscentrum Luchtbal, Columbiastraat 110, 2030 Antwerpen. dadelsenmelk.com.

Zillion - The legend strikes back

Wie eind jaren 90 in de spektakeldiscotheek Zillion gefeest heeft, herinnert zich naast de progressieve sound vast nog de volledig roterende lichtshow, het vuurwerk en de confettikanonnen. 14 jaar na de sluiting verrijst de indrukwekkende danstempel voor één nacht uit zijn as in het Sportpaleis. Resident dj's van Zillion als Mike Thompson, Sven Lanvin en Dave Lambert pakken uit met een moderne set doorspekt met klassieke Zillion-tracks. Zou Frank Verstraeten op de guestlist staan?

19 maart vanaf 21 uur in Sportpaleis, Schijnpoortweg 119, 2170 Antwerpen.

Tickets via www.teleticketservice.com.

Marble Sounds

"We raken onszelf door andere mensen te raken", zei Marble Sounds-zanger Pieter Van Dessel ooit eens in een interview. Wees maar zeker dat dat precies is wat ze met je - en met zichzelf dus ook - zullen doen wanneer je ze live ziet. Hun breekbare, melancholische nummers bereikten al de status van hitsingles - Leave a Light On ken je gegarandeerd - en beroerden al menig mensenhart. Ook hun spiksplinternieuwe album Tatou, vol warme melodieën, huilende strijkers en daadkrachtige piano's, barst weer van de pareltjes. Dus hup, ga die Belgische trots van ons live ontdekken!

5 maart in gc Brecht, Mudaeusstraat 9, 2960 Brecht. www.marblesounds.com.

Stabat Mater

Snak je naar hemelse klanken nu Pasen met rasse schreden nadert? Sopraan Anne Cambier, mezzosopraan Lien Haegeman en het ensemble I Justiniani onder leiding van Luc Callens brengen het bekende Stabat Mater van Pergolesi, waarin de smart van Moeder Gods om haar gekruisigde zoon bezongen wordt. Ook enkele van de mooiste aria's uit de Johannes- en Mattheüspassie van Bach gebracht door de vrouwelijke solisten met bas-bariton Wilfried Van den Brande en organist Peter Van de Velde zullen je beslist in hogere sferen brengen.

20 maart om 15 uur in de Sint-Pauluskerk, Veemarkt 14, Antwerpen. Reserveren kan via catalpa@online.be. www.muziekinsintpaulus.be.

2X loopplezier

Antwerp Urban Trail

Altijd al eens door het Sportpaleis, het historische zwembad aan de Veldstraat of de Noorse Zeemanskerk willen rennen? Dat kan als je ingeschreven bent voor de vierde editie van deze 12,5 kilometer lange verkenningslooptocht door de Antwerpse historische binnenstad.

Start en finish liggen zoals de voorbije jaren in Park Spoor Noord. Na deze sportieve inspanning ken je dé loopstad van Vlaanderen pas echt op je duimpje.

6 maart door de Antwerpse binnenstad. www.antwerpurbantrail.be.

Zoorun

Helemaal afgetraind voor een beestig loopparcours? Schrijf je dan in voor deze natuurloop die door Olmen, Meerhout en Ham trekt en aankomt in dierenpark Olmense Zoo. De opbrengst gaat naar school voor buitengewoon secundair onderwijs De Mast in Kasterlee. Voor de jongsten is er een kidsrun van 500 meter in het dierenpark.

1 maart, Olmense Zoo, Bukenberg 45, Olmen (Balen). Inschrijven tussen 8.30 en 11 uur. www.balen.be.

"Clouseau Danst is een ode aan de dansvloer en de nacht, aan gretigheid en geestdrift", lezen we in de perstekst. Je maakt ons benieuwd!

Koen Wauters (48): "Normaal hoor je op een Clouseau-album van alles wat - popsongs, ballads, dansnummers, a capella's,... Maar deze keer zijn we alleen maar voor dansbare nummers gegaan. Elk liedje moest aan één voorwaarde voldoen: met je gat kunnen schudden. Anders mocht het de cd niet op. (lacht) Kris verwoordde het zo: 'Clouseau smijt zich schaamteloos op de dansvloer.' Dat hebben we nooit eerder gedaan, of toch zeker niet twaalf nummers lang. Dit is de plaat die we altijd al wilden maken."

Waarom was de tijd nu rijp?

"Het jaaroverzicht van 2015 was om depressief van te worden, met al die terreuraanslagen en vluchtelingenstromen. Uitgerekend nu moesten we een happy album maken, vonden we. Met leuke muziek om op te dansen en je zorgen even aan de kant te schuiven. We zijn ook dicht bij de muziek uit onze eigen jeugd gebleven: de funky sound van de jaren 70 waar wij mee opgegroeid zijn."

Jij bent een heel energieke zanger. Zing je zelf liever En Dans op het podium dan Altijd heb ik je lief?

"Het is de combinatie die het 'm doet. Je moet de mensen tijdens een optreden ook een moment van rust gunnen. Maar als ik moet kiezen, ga ik inderdaad voor uptempo liedjes. Of dat nu het stevigere gitaarwerk is of pure dansnummers, maakt me minder uit. Ik vind mezelf als zanger beter geschikt voor uptempo dan voor ballades."

Hebben jullie een vast podiumritueel voor een optreden?

"Eigenlijk niet, maar dat vind ik ook niet nodig. Wij treden al vele jaren op met een band die perfect op elkaar is ingespeeld. Maar nerveus voor een optreden? Nee. We zijn altijd goed voorbereid. En onze gemiddelde leeftijd is dan ook al... Nee, dat durf ik niet zeggen. (lacht)" (Gerlinde De Bruycker)

25 en 26 maart in Stadsschouwburg, Nieuwstad 1, 2000 Antwerpen.

www.clouseau.be.

"Dit is de plaat die we altijd wilden maken"

De broers Wauters zetten er na drie jaar stilte de beuk in met een nieuwe plaat, Clouseau Danst. Het is een bonte mix van funky en poppy disconummers, die volgens Koen één ding gemeen hebben: "Het is onmogelijk om niet met je gat te schudden."