Direct naar artikelinhoud

Geert Wilders: 'Molenbeek is Gazastrook van West-Europa'

In een exclusief gesprek met Het Laatste Nieuws trekt Geert Wilders, Nederlands populairste politicus, opnieuw fel van leer. 'Brussel lust ik alleen als ik voor een dampende pot mosselen met friet zit.'

Nee, de leider van de anti-islampartij PVV houdt echt niet van onze hoofdstad. "Brussel is de plek waar het monster huist dat zichzelf de Europese Unie noemt. Als ik volgend jaar aan de macht kom, stapt Nederland er meteen uit - de nexit. Brussel lust ik alleen als ik voor een dampende pot mosselen met friet zit." En, zo voegt hij eraan toe: "Molenbeek is de Gazastrook van West-Europa."

Wilders moet voor de rechter verschijnen omdat hij opriep tot 'minder, minder, minder Marokkanen' in Nederland. "Daar heb ik geen seconde spijt van. Met racisme heeft het niets te maken. Als ik morgen vraag of Nederland 'minder, minder, minder Belgen' moet toelaten, stapt u dan ook naar de rechter? Nee toch? Belgen zijn geen ras, evenmin als Marokkanen."

Bondskanselier Merkel noemt hij een gevaar voor Europa. Hangt het van Wilders af, dan komt er geen asielzoeker meer in. "Geen enkele. De miljarden die we besteden aan opvang, besteed ik liever aan onze eigen mensen. Aan de ouderenzorg bijvoorbeeld, waarin de regering-Rutte nu de schaar zet." Die regering maakt er een puinhoop van, vindt Wilders. "Rutte heeft Nederland uitverkocht. Hij is een slapjanus."

Al elf jaar wordt Geert Wilders geregeld met de dood bedreigd en dag en nacht bewaakt. "Dat is geen feest. Het is de hel. De bewaking went. Maar ik ben bang. Nog steeds."

Vandaag is Geert Wilders te gast in het Vlaams Parlement, als spreker op een colloquium van Vlaams Belang.