Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Laenen

Burgerbeweging eist “klimaatstresstest voor bedrijven in Antwerpse haven”

De Antwerpse burger­beweging stRaten-generaal roept de Vlaamse overheid op een klimaat­stresstest uit te voeren op de Antwerpse haven en CO2-intensieve sectoren in Vlaanderen. Dat schrijft De Standaard vandaag.

25 reacties

  • Yvan Lissens

    5 jaar geleden
    Sluit de haven en weer alle containerschepen, dan kan je vanaf morgen fluiten naar uw dure iPhone of Samsung Smartphone. Dat men de vervuiling wil aanpakken kan ik begrijpen, maar begin bij het begin. Maak openbaar vervoer efficiënter en betrouwbaar en ga daarna op zoek naar de volgende verbetering. Zomaar lukraak de "grootste" vervuilers aanpakken is onzin en onhaalbaar.
  • Rik Connaerdt

    5 jaar geleden
    Een klimaatstresstest voor de Antwerpse haven en Manu Claeys gaat een nieuwe job zoeken voor al die arbeiders in de petrochemie. Antwerpen wordt echt een museum aan de stroom.
  • Herbert Verbeeck

    5 jaar geleden
    Zucht... De groene begweterstroom heeft een nieuw doel gevonden. Terug naar de klompen...
  • Jan De Korte

    5 jaar geleden
    Moest ik van die bedrijven zijn gewoon boelke toe. En zet maar 100000 mensen op straat. En vergeet ook niet minder inkomsten voor de overheid.
  • Marc Vinck

    5 jaar geleden
    Hopelijk hebben Claeys en zijn pruts beweging geen verborgen agenda en wil men de haven dus op termijn weg, weg 10-duizenden jobs, weg miljarden inkomsten, weg de welvaart in Vlaanderen.