Direct naar artikelinhoud

Lille wil Meïté terug, Essevee weigert

Ondanks buitenlandse interesse is een vertrek van revelatie Soualiho Meïté onbespreekbaar voor leider Zulte Waregem. 'We willen onze kern samenhouden in januari.'

"Hopelijk verliezen we geen spelers in de winter." Getekend: Mbaye Leye. De Senegalees verwees daarmee in de eerste plaats naar Soualiho Meïté (22). De Franse middenvelder, gehuurd van Lille, speelt al een heel seizoen op een erg hoog niveau. Het gevolg is dat er veel belangstelling is om hem in januari weg te plukken.

Kapitaalkrachtige teams als Crystal Palace, Norwich City, Newcastle, Wolfsburg en Mönchengladbach volgden Meïté al en nu mag Lille aan het lijstje geïnteresseerden toegevoegd worden. De moederclub heeft met Essevee contact opgenomen om te onderhandelen over een vervroegde terugkeer. Contractueel gezien is dat onmogelijk, dus als Lille Meïté terug wil, zal het met geld over de brug moeten komen.

Zulte Waregem is evenwel niet geneigd om gesprekken op te starten. De fusieclub wil geen sleutelpionnen laten gaan want ze wil een gooi doen naar Europees voetbal. "We willen onszelf niet onthoofden", is algemeen manager Eddy Cordier duidelijk. "Niemand mag weg." Al is er wel één nuance: "Als er een monsterbod komt en de speler zelf de stap wil wagen, kunnen we niet anders dan een oplossing zoeken."

Aankoopoptie lichten

Makelaars melden dat Essevee voor Meïté 7 à 8 miljoen euro zou willen. Hoewel ruim de helft van dat bedrag naar Lille gaat, zal de leider hoe dan ook een enorme winst boeken. De aankoopoptie - het is slechts een kwestie van tijd voor Cordier die licht - bedraagt namelijk amper 300.000 euro.

Net als Zulte Waregem denkt trouwens ook Meïté zelf niet aan een transfer. "Hij wil blijven", meent Cordier. "Mogelijk zelfs na de zomer nog."