Direct naar artikelinhoud

Nieuw Russisch spel: 'Hunger Games' in het echt

The Hunger Games, maar dan in het echt: vijftien mannen en vijftien vrouwen zullen op 1 juli in de Siberische wildernis worden gedropt en daar negen maanden moeten overleven. De gevaren loeren overal: van wilde beren en wolven tot temperaturen die zakken tot -40 graden Celcius. De deelnemers die het einde halen, mogen een geldprijs van 1,5 miljoen euro onder elkaar verdelen.

"Elke deelnemer beseft dat hij kan worden verminkt of zelfs gedood", klinkt het in een advertentie. "2.000 camera's, 900 hectare en 30 levens. Alles is toegestaan: vechten, alcohol, moord, verkrachting, roken." Kandidaten moeten minstens 18 jaar oud en "geestelijk gezond" zijn.

Wie deelneemt aan Game2: Winter moet een contract ondertekenen waarin expliciet staat dat men kan worden verkracht of vermoord. Al voegen de makers eraan toe dat de politie iedereen die een misdaad begaat, kan komen arresteren. "Kandidaten moeten de Russische wetten gehoorzamen."

Er is stevige kritiek op het concept. "Dit zet de deur open voor beestachtig gedrag", klinkt het. Alles zal 24 uur per dag, 7 dagen op 7, worden gestreamd.