Direct naar artikelinhoud

Voetbal, koers en winterspelen

DRIELUIK
Jaaroverzicht Sport 2014, dinsdag 16/12, 22u40, Eén

Vorige zomer was de nationale driekleur alomtegenwoordig in het straatbeeld. Overal wapperden vlaggen en reden auto's rond met een Rode Duivels-hoesje rond de zijspiegels. Het land was volledig in de ban van het WK en supporterde zich uit de naad voor 'onze jongens' in Brazilië. Dankzij de Sporza-redactie kunnen we de voetbalhoogmis herbeleven in het eerste deel van het sportjaaroverzicht waarin uitgebreid wordt gefocust op vreugde en verdriet van de Rode Duivels. Verder krijgen we de belangrijkste fases uit alle wedstrijden te zien en wordt stilgestaan bij de Duitse triomf, het succesparcours van 'genie' Louis van Gaal met Oranje en de smadelijke Braziliaanse vernedering.

Volgende week is de koers aan de beurt met onder meer de spectaculaire Ronde van Vlaanderen, een verrassende Parijs-Roubaix winnaar, een Tour waar op Nibali na, alle favorieten opgaven, de comeback van Contador en de tijdritwereldtitel van sir Bradley Wiggins.

De laatste aflevering tenslotte biedt een overzicht van de Olympische Winterspelen in Sotsji en vertelt naast het verhaal van de Belgische deelnemers ook dat van de Nederlandse schaatshegemonie en hoe de Noor Einar Bjorndalen zich op zijn veertigste tot beste winterolympiër aller tijden kroonde.