Direct naar artikelinhoud

Jelle De Beule haalt zwaar uit naar ex-collega Annemie Struyf

Het vertrek van Annemie Struyf naar de VRT raakt maar niet verteerd bij Woestijnvis. Na eerder Jan Eelen laat nu ook Jelle De Beule, op VIER te zien in het reisprogramma Is 't nog ver?, zich geringschattend uit over ex-collega Struyf.

Onder andere dat Struyf niet kon leven met het feit dat haar programma De Bleekweide op VIER zou worden onderbroken door reclame lokt kritiek uit bij De Beule in een interview in P-Magazine. "Dat haar programma's door reclame onderbroken zouden worden, wist ze op voorhand, zoals iedereen. Beslist ze na 'rijp beraad' en 'nachtmerries over Wir leben Auto's!'' alsnog te vertrekken. Oké, keer dan in eer en geweten terug, maar wees asjeblieft diplomatisch en houd toch uw muil", zegt De Beule in P-Magazine. De Beule verwijt Struyf een gebrek aan diplomatie omdat ze in DS Weekblad zei dat De fruitfabriek - het programma dat De Beule presenteerde tijdens de eindejaarsperiode - tenenkrommend en vrouwonvriendelijk was. "Kijk, ik vind het niet erg om kritiek te krijgen, dat zijn we gewend bij Woestijnvis. Ik respecteerde Annemie als collega, dus had zij me daarop aangesproken in Vilvoorde, hadden we er op zijn minst over kunnen discussiëren", reageert De Beule.

Toch bekritiseert De Beule in het interview in P-Magazine ook zelf het programma In godsnaam van Annemie Struyf. "Een zeer goed programmaconcept, maar wel gemaakt door een journaliste die de hele wereld vanuit haar westers en feministisch standpunt bekijkt. Randje racistisch haast. 'Amaai, ma gij hebt drié vrouwen? Da mag toch nié?' Je kan toch niet op elke religie commentaar leveren, maar dan aan het einde wel wat katholieke nonnen zitten beffen - 'want dat is hier toch zo schoon en authentiek' - en het nog steeds journalistiek noemen?", besluit De Beule.