Direct naar artikelinhoud

Hasi bidt voor fitte Defour

Allicht is Steven Defour vanavond fit genoeg om aan de aftrap te komen van wat een hete strijd belooft te worden in Athene. Zo niet? Grote problemen, beseft Besnik Hasi. 'In dit soort matchen is de aanwezigheid van Defour van enorm belang.'

Met een diepe zucht plofte Besnik Hasi zich gisteravond neer voor de verplichte UEFA-persconferentie in het gezellige stadion van Olympiakos. Hasi háát medianummers, en al zeker als die plaatsvinden als de druk wat toeneemt.

"Ik heb begrip voor de kritiek na onze wedstrijd tegen Waasland-Beveren", opende Hasi nederig, "jullie hebben gelijk."

Hasi weet dat zijn ploeg daarom een rechtzetting verschuldigd is, maar hij vreest vooral het eerste kwartier van de thuisploeg. "Dat zullen we moeten zien te overleven. Tegelijkertijd heeft mijn ploeg in het verleden bewezen dat ze er staan in dit soort topwedstrijden."

Hij hoopt alvast op een fitte Steven Defour, die vorige week in de heenwedstrijd uitviel met een kuitblessure. "Met of zonder Defour maakt een groot verschil, ook al heb ik veel vertrouwen in zijn vervanger (Dendoncker of Tielemans, SK). Defour is iemand die het tempo kan regelen van een ploeg - dat hebben we gemist op Waasland-Beveren. Hij zet druk op de tegenstander en heeft ervaring in wedstrijden op het scherpst van de snee. Defour is een leider, zijn aanwezigheid is van enorm belang."

De ex-Gouden Schoen trainde gisteravond mee, en oogt klaar voor de strijd. Vip-supporters Paul Van Himst en Eddy Merckx keken goedkeurend toe.

Hasi kreeg op zijn persconferentie maar van één Griekse journalist een vraag - wat 'mister Hasi' vreesde bij zijn tegenstander? De Anderlecht-coach weet dat zijn collega bij Olympiakos vandaag in de plaatselijke kranten meeleest, en gaf een uitdagend antwoord, inclusief monkellachje: "Ik denk dat jullie rechtsachter (Elabdellaoui, terug uit schorsing, SK) dit keer een pak offensiever voor de dag zal komen dan zijn vervanger (Salino, SK) in de heenwedstrijd. Toen nam die jongen geen risico's. Dat zal deze keer toch anders zijn, neem ik aan? Dat zou betekenen dat wij meer ruimte krijgen."

Hasi lokt Marco Silva daarmee uit om vol voor de zege te gaan. Zien of de Portugees de uitdaging aangaat.