Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

Minder leerlingen lopen schoolse achterstand op

Zowel in het lager als het secundair onderwijs zijn er steeds minder leerlingen die achterop geraken. Dat blijkt uit cijfers van minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) die in De Standaard en Het Belang van Limburg staan.

22 reacties

  • DIRK VAN DESSEL

    5 jaar geleden
    Omdat het "niveau" of wat er zou moeten voor doorgaan koolmijn diep laag ligt ?
  • Emi Hergersberg

    5 jaar geleden
    probeer als leerkracht aan een leerling met ondermaatse prestaties tegenwoordig eens een vakantiewerk of een herexamen te geven... Dat wordt groot alarm. Er MAG ook niemand meer overzitten. Zelfs wie het niet verdiend krijgt het getuigschrift of diploma want schoolverlater zonder diploma wil onze minister niet meer.
  • Jef Lois

    5 jaar geleden
    Niet verwonderlijk als het niveau jaar na jaar zakt. Met dank aan Smet,Crevits en de anderen die onderwijs in handen gehad hebben.
  • Isabel da Silva

    5 jaar geleden
    Als ge ze laat doorgaan omdat ze er al in slagen hun naam zonder fouten te schrijven , krijg je natuurlijk dit resultaat . Een ander resultaat stond vorige week uitgebreid in de krant : ze kunnen en kennen en willen steeds minder . Of waren die resultaten maar fake news , mevrouw Crevits ?
  • Bernard Loncke

    5 jaar geleden
    't Ja, als je de lat zo laag legt is het niet moeilijk om te zeggen dat steeds minder leerlingen achterop geraken. Ze moeten er dan wel bij zeggen dat de kwaliteit ook achterop geraakt! Triestig resultaat !