Direct naar artikelinhoud

Carrasco onmisbaar voor Atlético

Yannick Carrasco is in bloedvorm. Tegen Málaga scoorde de aanvaller van Atlético Madrid twee keer. Hij zit al aan zeven treffers dit seizoen.

Als u de doelpunten van Yannick Carrasco tegen Málaga nog niet gezien hebt, dan moet u ze dringend eens opzoeken. Zo mooi waren ze. "Zijn goals zijn niet het belangrijkste", sprak Atlético-coach Diego Simeone achteraf. Het is makkelijk gezegd als je net met 4-2 hebt gewonnen, maar Simeone meende elk woord. "Yannick denkt bovenal aan het teambelang. Ik hoop dat hij die kwaliteiten nooit verliest. Het voelt alsof hij al vijf jaar met ons werkt."

De realiteit is evenwel dat Carrasco, tegen Málaga op links, nog maar aan zijn tweede seizoen in Spanje bezig is. Nu al is de Rode Duivel een onmisbare schakel voor Atlético. Voorlopig zit hij aan zeven doelpunten, zes daarvan maakte hij in de laatste vier matchen. "Ik word beter en beter", zegt Carrasco. "Het tweede jaar is altijd makkelijker, omdat je dan aan de competitie en omgeving gewend bent. Ik voel veel vertrouwen, getuige mijn contractverlenging tot 2022."

Het wordt nu zaak voor Carrasco om die lijn door te trekken in de Champions League. Hij kan morgen tegen Rostov zijn achtste doelpunt van het seizoen maken. Nooit was hij efficiënter.

Basisplaats tegen Rostov

Rostov weet wat te verwachten. In de heenmatch was Carrasco al de uitblinker met de enige goal. Omdat Atlético foutloos is en de kwalificatie eigenlijk binnen is, verwachten Spaanse media dat Simeone zal roteren. Carrasco zou die dans ontspringen en een basisplaats krijgen. Gezien zijn bloedvorm zou het tegendeel verbazen.