Direct naar artikelinhoud

Geen laptop, wel koffie en zon

Voor Magdalena-ontwerpster Nathalie Lachat (43) is een vaste plek onontbeerlijk voor haar innerlijke rust. Voorts heeft ze 's morgens alleen een kop koffie nodig.

Ze is net opnieuw begonnen in het leven. Na een lange relatie is ze in haar eentje in een appartement in Antwerpen gaan wonen. Fonz (4) en Miya (8) zijn er week om week. "Ik was vergeten hoe belangrijk een vast plekje was. Energie, licht en zuurstof hebben een grote invloed op mij. Toen ik binnenkwam in dit appartement wist ik onmiddellijk: dit is het."

Is ze een ochtendmens? "Goh, wat is dat? Ik ben erg vrolijk 's morgens. Maar dat ben ik ook 's avonds. Als de zon schijnt, is het altijd top. Mama worden heeft mijn ochtendroutine wel veranderd. Vroeger kon ik tot 's middags in mijn bed liggen, uitslapen kan ik nu niet meer. Maar dat vind ik ook niet erg. Ik vind het veel fijner om tijd te nemen voor de dingen. Als de kinderen er zijn, is hun ontbijt de prioriteit. Ben ik alleen, dan ga ik met een kop koffie in de zetel zitten. Aan het raam in de zon." Het is haar meditatiemomentje. Geen krant, telefoon of internet.

Nathalie schippert tussen rust en spanning; ze is hoogsensitief en energiegevoelig. Creatief en uitermate opgewekt. Dat alles zit in Magdalena, haar eigen kledingmerk, waarmee ze verhalen vertelt. Geïnspireerd op haar jeugd in een boerendorp, of haar visie op de vrouw. "Inspiratie sijpelt binnen wanneer je even niets doet. Je moet een beetje bezig zijn met jezelf. Ook als moeder. Kinderen zijn spiegels. Ze reflecteren alles wat je hen hebt meegegeven. Mijn dochter zet me op mijn plek. Dan zegt ze: 'Mama, wen er maar aan, vanaf nu ben ik vegetariër.' Dan ben ik ongelooflijk trots. Zij is generatie A, de resetgeneratie. Diegenen die op zichzelf zullen terugplooien. Die de dingen veel bewuster zullen meemaken." De kracht van zelfreflectie heeft ze alvast doorgegeven.

.