Direct naar artikelinhoud

Milicevic trekt zwak Gent over de streep

Vrijblijvende tip voor Hein: trakteer Danijel Milicevic eens op een etentje. De Bosniër zorgde er in Geel met een hattrick voor dat AA Gent geen bijkomende reputatieschade opliep.

Het was de ideale gelegenheid om extra vertrouwen op te doen. Om de concurrentie aan te scherpen - Andrijasevic en Kalu waren opnieuw fit. Maar de realiteit was al even schrijnend als slaapverwekkend.

Amateurvoetbal was het, wat AA Gent en - begrijpelijk - ASV Geel gisteravond op de mat brachten. Het tempo: onbestaand. Verzorgde combinaties: nauwelijks. Klasseflitsen: nihil.

Yuya Kubo worstelt al een heel seizoen met zichzelf en stilaan begint ook Franko Andrijasevic een probleem te worden. In die mate zelfs dat het ons een raadsel is waarom AA Gent in de zomer in godsnaam 4 miljoen euro voor de Kroaat heeft neergeteld. Want: veel te braaf in de duels, afwezig in het samenspel en al helemaal niet gevaarlijk in de zestien.

Discutabele penalty

Gelukkig is er in bange Gentse dagen nog altijd nog good old Danijel Milicevic - gelegenheidsaanvoerder van dienst. In zijn eentje goed voor een hattrick in Geel. Een unicum in zijn carrière. En meteen een levensbelangrijk, anders was de druk op de Buffalo's én Hein bijna onhoudbaar geworden.

Met een beproefd recept, drie medemaats die bij een vrijschop voor de bal gaan staan, bracht de Bosnische stilist Gent al snel op voorsprong. En toen Geel na een discutabele penalty na rust langszij was gekomen, nam Milicevic ruim tien minuten later eveneens zijn verantwoordelijkheid vanop de strafschopstip: 1-2. Geen twee zonder drie moet hij gedacht hebben. Als je dan toch bezig bent met je ploeg te behoeden van een blamage, kun je het maar beter ineens ten volle doen. Op voorzet van Machado tikte Milicevic aan de tweede paal de winning-goal binnen, want Geel was iets eerder met een heerlijke knal onderkant lat op 2-2 gekomen. Vanhaezebrouck hield het in de slotfase niet meer, toen godbetert Jo Christiaens zijn kopbal op de lat zag stranden. Druk gesticulerend gaf hij aan dat blessuretijd erop zat, gevolgd door een laatste wegwerpgebaar. AA Gent ontsnapte. Hein met hen.