Direct naar artikelinhoud

Auto rijdt in op politiewagen op Champs-Elysées

Een gewapende automobilist is op de Champs-Elysées in Parijs vol ingereden op een politievoertuig. Het enige slachtoffer is de bestuurder.

Het lijkt erop dat de gewapende man met opzet op de politie is ingereden. De antiterreureenheid van de Franse politie heeft een onderzoek geopend.

De automobilist is ingereden op de eerste politiewagen in een konvooi. Voordien had hij in zijn wagen al brand gesticht. Gendarmes hebben hem uit de brandende Renault getrokken, maar de man is overleden. In de Renault zijn gasflessen, een kalasjnikov en verschillende pistolen gevonden.

Functionarissen zeggen dat hij een 31-jarige doctoraatsstudent uit Argenteuil was die voorheen geen tekenen van radicalisering heeft gegeven. Volgens een gerechtelijke bron zou hij een video hebben gemaakt waarin hij trouw zwoer aan IS.

Het incident vond vlak bij het Elysée plaats. Daar zou president Macron enkele uren later de Jordaanse koning Abdallah ontvangen.

Minister van Binnenlandse Zaken Collomb zal morgen een voorstel indienen om de noodtoestand te verlengen tot 1 november.