Direct naar artikelinhoud

Alex Govaerts (10, euh... 11), voetballende schrijver in spe

Wat de markt is voor de mensen is de Boekenbeurs voor de lezers. Maar wie zijn dat, de lezers? En wat drijft hen naar het Bouwcentrum? Nog tot aan het eind van de Boekenbeurs doet dagelijks één boekenwurm zijn verhaal.

"Het is de eerste keer dat ik hier ben en het is zoals ik me had voorgesteld. Ik dacht alleen dat de auteurs die signeren hier de hele dag zouden zitten. Ik heb een boek van Patrick Lagrou gekocht - ik heb al drie boeken gelezen van hem en ik vind ze echt goed -, maar hij was er niet om mijn boek te signeren. Het is hier een beetje te druk, maar toch is dit de perfecte manier om een vakantiedag door te brengen, er is niets wat ik liever zou doen.

"Ik lees meer strips dan boeken - Agent 212 is mijn favoriete reeks -, maar ik lees ook soms boeken voor ik ga slapen. Aan mijn vrienden vertel ik niet dat ik graag lees, die spelen meer spelletjes op de PlayStation, en dat krijg ik niet van mijn ouders. Lezen vind ik leuk, maar ik kan niet mooi schrijven. Dat wordt een probleem als ik zelf wil schrijven, de uitgeverij zal het niet kunnen lezen.

"Ik wil zelf schrijven, maar dan over iets dat echt gebeurd is, dat ik zelf heb meegemaakt heb of in de krant heb gelezen. Het zal dan iets over sport zijn, want ik voetbal." (svb)