Direct naar artikelinhoud

Korpschef valt foutparkeerders aan, naast foutgeparkeerde combi

De Hasseltse korpschef Philip Pirard gaf een interview over zijn strijd tegen foutparkeerders... met een fout geparkeerde combi op de achtergrond. Er komt een intern onderzoek.

Met uitgestreken gezicht vertelde korpschef Philip Pirard maandag voor de camera van TV Limburg over zijn strijd tegen foutparkeerders. De politiechef dreigde met inningen en zelfs takelen voor wie niet correct parkeert. Alleen: tijdens zijn hele betoog stond achter hem een combi op het voetpad voor het commissariaat. "Ik hamer sinds mijn eerste dag op het correct parkeren van dienstvoertuigen. Helaas heb ik op een pijnlijke manier moeten vaststellen dat die boodschap niet bij iedereen is overgekomen", schreef Pirard in een persbericht.

Aanvankelijk werd geopperd dat het dienstvoertuig voor het commissariaat was geparkeerd om de privacy van een arrestant beter te waarborgen. Dat bleek een verzinsel. Het voertuig behoorde toe aan een lid van de hondenbrigade. De dienst Intern Toezicht voert nu een onderzoek. De korpschef zegt gepaste maatregelen te zullen nemen.