Direct naar artikelinhoud

Lieven Verstraete keert terug als anker in 'Het journaal'

Lieven Verstraete gaat vanaf 1 september aan de slag als anker in Het journaal laat. Hij vervangt er Bart Schols, die in het najaar de talkshow De afspraak op Canvas gaat presenteren.

Verstraete gaat ook De vrije markt presenteren, het sociaal-economische magazine van de VRT-nieuwsredactie op zaterdagmiddag, waar hij vanaf september Guy Janssens vervangt als presentator. Hij versterkt op die manier ook de economiecel van VRT Nieuws.

Er werd al een tijdje gefluisterd over wat Lieven Verstraete zou doen na Terzake op Canvas, dat hij vandaag nog presenteert met Annelies Beck. Het dagelijkse actuaprogramma verhuist naar een later tijdstip en maakt plaats voor De afspraak. Na De afspraak volgt Terzake laat, dat Annelies Beck en Kathleen Cools zullen presenteren. Verstraete kreeg al eerder te horen dat er niet meteen plannen voor hem waren bij het nieuwe Canvas.

Er werd al even gespeculeerd dat Verstraete zou terugkeren naar Het journaal. Zo'n tien jaar geleden was hij al een tijd als nieuwsanker te zien op het scherm. Verstraete blijft nog tot 17 juli Terzake presenteren.