De verwarde schildpad vond haar broedplaats niet en liet haar eitjes dan maar achter op de landingsbaan van de luchthaven.
Volledig scherm
De verwarde schildpad vond haar broedplaats niet en liet haar eitjes dan maar achter op de landingsbaan van de luchthaven. © Twitter

Bedreigde zeeschildpad moet eitjes achterlaten op landingsbaan die gebouwd werd over broedplaats

Een intrieste foto op Twitter van een verwarde groene zeeschildpad die haar eitjes achterlaat op de tarmac van een luchthaven, gaat de wereld rond. Het beest keerde terug naar hetzelfde strand in de Maldiven waar ze haar eieren gewoonlijk laat uitkomen, maar vond daar geen los zand om een kuiltje te graven. Wel was er een lange baan asfalt aangelegd.

13 reacties

  • Dirk Vertommen

    5 jaar geleden
    Ongelooflijk overal worden er studies gedaan voor de stomste bagatel Maar hier waar het nodig laten ze het afweten om nog maar te kijken of het hier wel kan om een landingsbaan aan te leggen En allemaal om de toeristen te plezieren ik schaam mij diep dat ik een mens ben
  • Tina Colpaert

    5 jaar geleden
    Heel erg maar ja een paar mensen en piepkleine landjes kunnen het niet gaan oplossen...
  • Jan Verstrepen

    5 jaar geleden
    Hoe winstbejacht uiteindelijk heel de wereld om zeep helpt. Nog enkele jaren en de rijke aandeelhouders gaan kunnen zwemmen in zee tussen de plastiek en wonen op hun afvalbergen maar wel met een vette bankrekening. Plastieken vogels en beton als uitzicht.
  • jozee segers

    5 jaar geleden
    Zo triest allemaal, wetende dat die schildpadden daar recht hebben op hun plaats...
  • Danny Govaerts

    5 jaar geleden
    Voorbeeld van uitbreiding drang van de mens. Ze laten zelfs geen plaats voor dieren die de plaats historisch nodig hebben om te overleven .. Onmiddlijk die landings baan opbreken ..