Parket gaat pechstrookrijders vervolgen na hallucinant lezersfilmpje op onze site

De politie gaat bij de werken op de E17 tussen Sint-Niklaas en Waasmunster extra controleren op pechstrookrijden en het parket zal overtreders ook vervolgen.

jvr

Het parket van Oost-Vlaanderen meldt dat het “via de media kennis heeft gekregen dat tal van bestuurders tijdens de werkzaamheden oneigenlijk gebruikmaken van de pechstrook” en dat het dashcambeelden zal gebruiken om overtreders te identificeren en te vervolgen. Lezers hadden ons videobeelden bezorgd waarop te zien is hoe op twee minuten tijd liefst dertien automobilisten de file voor de werken langs de pechstrook voorbijsteken.

Overigens kwam er ook kritiek op de signalisatie en de wegmarkering vóór het begin van de werken. Wie zondagavond of -nacht op de E17 richting Gent reed, zag witte én gele wegmarkeringen, maar welke moesten gevolgd worden, was niet duidelijk. “De gele markeringen zijn vroeger dan bedoeld aangebracht, omdat de weersvoorspelling slecht was en vertraging dreigde”, zegt Sylvie Syryn van het agentschap Wegen en Verkeer. “In principe moet er dan een verkeersbord staan dat zegt dat de gele lijnen nog niet moeten gevolgd worden, maar dat bord was er niet.”

bekijk ook

Bestuurder haalt in via pechstrook, maar dat komt hem duur te staan

Ongeduldige bestuurders denken file te slim af te zijn via pechstrook, maar daar hebben ze snel spijt van

Automobilist probeert file te ontwijken via pechstrook, tot andere bestuurders hem een lesje leren

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen