© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Chaos compleet bij Antwerp: nu ook samenwerking met omstreden John Bico stopgezet

De soap op de Bosuil blijft duren. Voetbalclub Antwerp FC zet na enkele weken de samenwerking met de omstreden manager John Bico al stop. Naast de portief manager moeten ook trainers Demba en Rentmeister opkrassen. Bico was nog maar een maand in dienst bij de Great Old, Rentmeister en Demba nauwelijks vijf dagen. Dinsdag zal de club om 11u meer toelichting geven.

vml

Het zijn bizarre weken bij de oudste club van het land. Bico werd op 15 oktober aangesteld als sportief manager bij Antwerp. De Kameroener veroverde vorig seizoen met White Star Brussel de titel in de Proximus League. Maar omdat de club geen licentie kreeg bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) mocht White Star niet promoveren. De club treedt momenteel aan in de eerste klasse amateurs en Bico was (en is) er nog steeds actief.

Bico volgde in oktober op de Bosuil de ontslagen Fred Vanderbiest. op en kreeg David Gevaert, de coach die Antwerp vorig seizoen net niet naar promotie kon leiden, naast zich. Sindsdien is het niet meer rustig geweest rond de club. Gevaert hield het afgelopen donderdag, een dag na de aanstelling van Sadio Demba en Jeffrey Rentmeister als extra coaches, zelf al voor bekeken. De wedstrijd van zondag tegen Cercle Brugge (0-0) moest even worden stilgelegd om de gemoederen te bedaren toen supporters massaal “Bico buiten” begonnen te zingen en dreigden even het veld op te lopen.

Exact een maand nadat hij arriveerde op de Bosuil, is het verhaal van John Bico nu dus ook al voorbij op Antwerp. Patrick Decuyper, de sterke man van Antwerp, besliste gisteren na lang overleg met Bico om de onderlinge overeenkomst te verbreken. John Bico vertrekt met onmiddellijke ingang op Antwerp. Ook het contract met Sadio Demba en Jeffrey Rentmeister wordt met onmiddellijke ingang beëindigd.

Handgemeen begin van einde (of niet?)

Vorige week raakte bekend dat John Bico geen trainingen meer zou leiden bij Antwerp. Volgens de club had dat niets te maken met het handgemeen tussen Bico en een speler van Antwerp FC, de echte reden is tot op heden onbekend maar dat handgemeen was wel het begin van het einde. Antwerp voegde vervolgens Sadio Demba en Jeffrey Rentmeister toe aan hun staf, beiden spelers met een verleden op de Belgische voetbalvelden. Enkel dagen later raakte dus echter bekend dat de samenwerking met de volledige "clan-Bico" wordt stopgezet.

Antwerp staat in de Proximus League na vijftien speeldagen op de derde plaats. Afgelopen weekend kwamen de troepen van Bico niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen rode lantaarn Cercle Brugge. De ambitieuze Antwerpenaren misliepen eerder al de eerste periodetitel. Die ging naar Roeselare.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer