© TOM GOYVAERTS/GMAX Agency

Antwerp zet Bico aan de deur: ook trainers Demba en Rentmeister weg

Exact een maand nadat hij samen met David Gevaert trainer werd op Antwerp is het verhaal van John Bico voorbij op Antwerp. Dat vernam uw krant. Patrick Decuyper, sterke man van Antwerp, besliste gisteren na lang overleg met Bico om de onderlinge overeenkomst te verbreken. John Bico vertrekt met onmiddellijke ingang op Antwerp. Ook het contract met trainers Sadio Demba en Jeffrey Rentmeister wordt met onmiddellijke ingang beëindigd.

pego

Na het aanhoudende en steeds dreigender protest van de afgelopen week leek het onvermijdelijk dat er iets moest gebeuren om de fans te sussen. ‘Bico Buiten’, riepen ze nog massaal afgelopen zondagtijdens de wedstrijd tegen Cercle Brugge. En hun roep werd aanhoord. Nog geen 24 uur later is het rijk van de omstreden Franse Kameroener ten einde.

Persmoment

“Morgen zal onze club meer toelichting geven op een persmoment”, zet de oudste voetbalclub van het land op haar website. Bico werd op 15 oktober aangesteld als sportief manager bij Antwerp. De Kameroener veroverde vorig seizoen met White Star Brussel de titel in de Proximus League. Maar omdat de club geen licentie kreeg bij het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) mocht White Star niet promoveren.

Bico kreeg David Gevaert, de coach die Antwerp vorig seizoen net niet naar promotie kon leiden, naast zich. Gevaert hield het afgelopen donderdag, een dag na de aanstelling van Demba en Rentmeister als extra coaches, echter zelf al voor bekeken. Nu wordt de samenwerking met de volledige ‘clan-Bico’ stopgezet.

© TOM GOYVAERTS