Direct naar artikelinhoud

Bart De Pauw gaat zonder partner verder bij Koeken Troef!

Volgt er een kater na de champagne bij Koeken Troef!, het productiehuis van Bart De Pauw? Na weken van goed nieuws en eclatante kijkcijfersuccessen blijkt nu dat zaakvoerder Helen Perquy het bedrijf in stilte heeft verlaten.

Helen Perquy is sinds eind november geen zaakvoerder meer bij Koeken Troef!, het productiehuis dat onder meer Quiz Me Quick maakte. Dat blijkt uit gegevens van het handelsinformatiekantoor Graydon. Perquy richtte Koeken Troef! eind 2008 op, samen met televisiemaker Bart De Pauw, die de deur bij Woestijnvis achter zich dichtgetrokken had om op eigen benen te kunnen staan. Zij kreeg dertig procent van de aandelen in handen, hij zeventig.

De wijziging aan de top van het productiehuis komt als een verrassing. Na een hobbelige start kon Koeken Troef! dit jaar critici en het grote publiek met de fel bejubelde fictiereeks Quiz Me Quick en de humoristische quiz Twee tot de zesde macht. Beide programma's, uitgezonden op de openbare omroep, stonden de voorbije weken steevast bovenaan in de kijkcijferlijsten met wekelijks meer dan 1 miljoen kijkers en bevestigden de onaantastbare status van Eén als grootste familiezender op zondagavond. Bart De Pauw kondigde onlangs nog aan dat hij al volop werkt aan een nieuwe fictiereeks, die mogelijk volgend jaar al op antenne zou gaan.

Helen Perquy is weg als zaakvoerder, maar het is onduidelijk of ze mede-eigenaar blijft van Koeken Troef!. Zij en De Pauw waren gisteren niet bereikbaar voor commentaar. Ook de toekomstplannen van Perquy (40) zijn nog onduidelijk. Ze werkte eerder al als sales manager bij Warner Bros. Pictures en als license en sales manager bij D&D Media Group.

Bij Koeken Troef! was Perquy onder andere producer van Quiz Me Quick. Het productiehuis dat ze mee oprichtte, maakte eerder ook de programma's De kinderpuzzel en De kazakkendraaiers, die allebei ook te zien waren op Eén.