Direct naar artikelinhoud

KV Kortrijk kaapt Walem weg voor de neus van Moeskroen

Amper één dag na de afzegging van Philippe Clement heeft KV Kortrijk alsnog een nieuwe coach aangesteld. Donderdagavond laat nam de clubleiding contact op met de entourage van Johan Walem. Gisterenmiddag bereikten KV Kortrijk en de ex-Rode Duivel uiteindelijk een akkoord over een contract voor twee seizoenen. Wie zijn assistenten worden, is nog niet duidelijk. Walem stond sinds dag één op de shortlist van KV Kortrijk om Yves Vanderhaeghe op te volgen, maar het zag er lang naar uit dat de voormalige bondscoach van de nationale beloften naar Moeskroen-Péruwelz zou trekken. Op Le Canonnier ging iedereen ervan uit dat Walem, zoals afgesproken, naar het stadion zou komen om zijn contract te ondertekenen. Daar daagde hij echter nooit op. Naar verluidt sloeg de twijfel bij Walem toe toen hij zicht kreeg op de beperkte financiële situatie in Henegouwen. Ook zou de fusieclub (transfer-) beloftes niet zijn nagekomen. Moeskroen-voorzitter Edward Van Daele reageert verbouwereerd, zeker omdat hij op geen enkel moment op de hoogte was van de contacten met KV Kortrijk. "Dit is nog maar eens het bewijs dat dat de grote clubs er alles aan doen om de kleintjes klein te houden", klinkt de jurist ontgoocheld. In West-Vlaanderen ligt niemand wakker van de hectiek. "Akkoord, Walem had zijn woord gegeven aan Moeskroen, maar er stond nog niets op papier", zegt Patrick Turcq, CEO van KV Kortrijk.

Anderlecht herschikt technische staf

Besnik Hasi en assistent-coach Geert Emmerechts zullen bij Anderlecht voortaan bijgestaan worden door T3 Mohamed Ouahbi. Die coachte het voorbije seizoen de beloften en leidde de U19 naar de halve finales van de Youth League. René Peeters, die het voorbije seizoen T3 was, keert terug naar de jeugd en moet instaan voor de doorstroming van jonge spelers naar de A-kern.

Hasi gaf ook nog zijn verlanglijstje mee voor de transferperiode. "Mijn prioriteit is de linkerflank", stelt de Albanese coach. "In tweede instantie, omdat Mbemba waarschijnlijk vertrekt (de Congolees kan naar Mönchenglad-bach, MJR/RN/SK), wil ik centraal achterin een leider met gestalte." Tot slot duikt nog één naam op. "Boussoufa, een rolmodel. Maar hij moet zijn telefoon opnemen als ik bel."

Mirallas: tevreden bij Duivels, ongelukkig bij Everton

Op zijn 27ste en na drie jaar Everton lijkt de tijd niet alleen rijp om zich op te werken bij de Rode Duivels, maar vooral ook om het hoofdstuk Everton af te sluiten. De laatste interland voor Kevin Mirallas dateert alweer van 4 september vorig jaar tegen Australië. "Daarna heb ik door blessures telkens de selectie gemist", zuchtte hij hoorbaar. "Het is al te lang geleden, want ik kom graag naar de nationale ploeg." Iets wat het laatste halfjaar veel minder het geval is bij Everton. Dat ligt niet zozeer aan de spelersgroep, wel aan trainer Roberto Martínez. In die mate dat Frankrijk en Wales weleens zijn laatste interlands zouden kunnen zijn als Everton-speler. "De eerste zes maanden waren super, met als gevolg dat er heel wat clubs informeerden. Everton heeft een transfer toen afgeblokt." Na de winterstop vloog Miralles op de bank. "Na Wales dringt er zich een gesprek op met Everton. Als ik opnieuw speel, is er geen probleem. In het andere geval zullen ze veel geld verliezen als ze me niet laten gaan."