Direct naar artikelinhoud

Vier Belgen bij honderd beste voetballers ter wereld

De Britse krant The Guardian heeft een lijst gepubliceerd met de 100 beste voetballers ter wereld. Met Vincent Kompany, Eden Hazard, Marouane Fellaini en Moussa Dembélé staan er ook vier Belgen in de lijst. Daarmee lijkt de hype rond de Rode Duivels ook het kanaal te zijn overgestoken.

Over de eerste plaats waren de Britse sportkenners het snel eens. Die ging naar Lionel Messi. Cristiano Ronaldo strandt op de tweede plaats. Xavi, Andrés Iniesta, Zlatan Ibrahimovic, Radamel Falcao, Robin van Persie, Andrea Pirlo, Yaya Touré en Edinson Cavani prijken in de top tien.

Van de Belgen haalt Vincent Kompany de beste punten. Hij staat 23ste. Het maandbladWorld Soccer verkoos Kompany trouwens tot een van de vier beste verdedigers ter wereld. Daar maakt hij deel uit van het wereldelftal van 2012.

Eden Hazard haalde de 58ste plaats in de top honderd van The Guardianen Marouane Fellaini staat op de 60ste plaats. Moussa Dembélé sluit de Belgische delegatie af op nummer 91.

De Premier League is de best vertegenwoordigde competitie in de lijst met 27 spelers, de Spaanse Primera Division telt er 23. Met maar liefst twaalf spelers op de lijst mag Barcelona zich de club met de beste voetballers noemen.