151 pechstrookrijders betrapt in één uur

© jvdv

Bij een controle van de wegpolitie werden 151 bestuurders betrapt in één uur tijd bij het rijden over de pechstrook op de E17. Zo probeerden ze te ontkomen aan de files aan de werken aldaar.

evg

De heraanleg van de E17 tussen Waasmunster en Sint-Niklaas, over een lengte van zowat acht kilometer, is maandag gestart. Kort daarna doken al beelden op van bestuurders die de files aan de werken probeerden te vermijden door via de pechstrook in te halen.

Beelden van een dashcam toonden op twee minuten tijd 13 voertuigen, waaronder een vrachtwagen, die de pechstrook gebruikten.

De bestuurders worden nu opgespoord, meldde het parket eerder vandaag.

'We hebben via de media kennis gekregen dat er tal van bestuurders tijdens de werkzaamheden op de E17 tussen Sint-Niklaas en Waasmunster oneigenlijk gebruik maken van de pechstrook. De voorhanden zijnde dashcambeelden zullen worden geanalyseerd ter identificatie van de bestuurders met het oog op vervolging. De wegpolitie zal tevens verhoogde controles uitvoeren', zei persmagistraat Caroline Jonckers.

De Oost-Vlaamse wegpolitie hield vandaag al een eerste controle en betrapte 151 bestuurders op één uur tijd. De pechstrookrijders krijgen een boete van 58 euro voor een overtreding van de eerste graad.

Het ging om een niet-zichtbare controle, waarbij de politie ongemerkt de bestuurders kon betrappen. 'Daarom zijn er ook een groot aantal overtreders. Wanneer men het iemand ziet doen, gaan andere vrij snel over om ook maar te volgen', stelt hoofdcommissaris Kristiaan Popelier van de wegpolitie Oost-Vlaanderen.

De werken aan de E17 lopen nog tot begin mei en de wegpolitie zal blijven controleren tijdens de werken.