Direct naar artikelinhoud

Vanmarcke moet nieuwe ploeg zoeken

Sep Vanmarcke is een vrije wielrenner. De toekomst van zijn Cannondale-team is namelijk hoogst onzeker. Tenzij er een financieel mirakel gebeurt, houdt het team op het einde van dit seizoen op te bestaan.

Manager Vaughters onderhandelde met een nieuwe sponsor voor 2018, maar die gesprekken zijn op niets uitgelopen. De huidige sponsors, waaronder Cannondale en Drapac, blijven wel aan boord, maar hun financiële inbreng is onvoldoende om de ploeg overeind te houden. Volgens Vaughters dreigt de ploeg ook haar WorldTour-licentie voor 2018 te verliezen.

En dus besloot Vaughters om iedereen van zijn contractuele verplichting voor 2018 te ontheffen. "Dat Van Baarle en Uran bijtekenden, wijst er niet op dat het slecht gaat met de ploeg", reageerde Vanmarcke. "Ik ben geschrokken, ja. Vaughters suggereert wel dat het allemaal misschien nog in orde komt. Maar als anderen er een jaar over doen om een andere sponsor te vinden, dan gaat dat in een paar weken niet lukken."

Over wat er nu volgt zegt Vanmarcke geen idee te hebben. "Ik heb een keer met mijn manager gebeld, maar ik sta nergens. Gelukkig is het nog maar augustus. Er is nog tijd."