Direct naar artikelinhoud

MOOI/NIET MOOI

Bezieler van zeefdrukatelier CTRL COPY en van kledinglijn Bagger, baggerhart.be

"Alles wat typisch mooi is, vind ik lelijk. En omgekeerd. Dingen of mensen die er perfect uitzien of duidelijke lijnen hebben, vind ik ronduit saai. Op straat of in beelden. Ik ben een grote fan van het werk van de Oostenrijkse regisseur Ulrich Seidl.In Paradise, een trilogie over betaalde seks, overgewicht en geloof, laat hij de kleine kantjes van de mens zien. In rauwe beelden. Zonder een happy end. Onaantrekkelijke dikke gezelschapsdames of een man die in een zwembad pist. Schoonheid is makkelijk. De wereld is lelijk. In dat oneffen universum vind ik mijn persoonlijke schoonheid. Ik ben een blije man, maar hou van tristesse. Charleroi, of een lichtreclame van een levenloze nachtwinkel. Er is niets mooier dan een vrouw die loenst. Omdat het echt is. Dan ben ik oprecht ontroerd. We hebben de neiging alles te gaan verbloemen. Facebook en Instagram stimuleren dat alleen maar. We blijven foto's nemen en filtertjes gebruiken tot alles er perfect uitziet. Mij kan het niet bekoren. Niet meer. Zou het met ouder worden te maken hebben? Ik val steeds meer voor de ongeretoucheerde wereld."

"Een tijdje geleden raakte ik op een event aan de praat met een meisje. Yann Bronder. Ze bleek kunstenares te zijn. Toen ik haar vroeg wat ze maakte, troonde ze me mee naar haar auto. Het werd een 'Hoeveel vraag je/Hoeveel geef je ervoor'-spel. Ik heb het werk uiteindelijk voor 100 euro gekocht. Een kop en een hand in kaarsvet. Het staat in formatie 'kopzorgen', hand tegen de schedel, op mijn kast. Een kaars is zo'n belegen voorwerp. Deze niet. Ze is badass. Ik ben een huiselijk type. En geef toe, dit is leuker dan een theelichtje."

"In het Louvre vond ik haar tegenvallen. In het halflege hoerenhuis waaruit ik het gepikt heb, was het een coup de foudre. Door water en verkleuring van de tl-lamp in de lichtbak krijgt ze iets etherisch. Was de schade er niet geweest, het werd verkocht voor veel geld op een rommelmarkt, nu hangt ze bij mij."