Direct naar artikelinhoud

Greipel wil voorjaar Lotto redden met top tien in Roubaix

André Greipel: 'Roubaix is een koers voor zware renners, daar tel ik mij bij'

Na het povere Vlaamse voorjaar stelt Lotto-Soudal-manager Marc Sergeant dwingend dat hij zondag een ommekeer wil zien. "Debusschere en Roelandts kunnen een goede Parijs-Roubaix rijden, ook Greipel zit goed. Dan mogen ze wel niet wachten. We moeten op de eerste rij rijden, en niet op de vierde of vijfde rij."

André Greipel wil zijn team op sleeptouw nemen. "Parijs-Roubaix is een zware koers voor zware renners, daar tel ik mij bij. Ik ben geen favoriet, maar ik mik op een goed resultaat. Mijn vorm is beter dan vorig jaar. Top tien zou voor mij super zijn."

De kritiek op de ploeg is trouwens terecht, vindt Greipel. "Wij zijn een Belgische ploeg, met verplichtingen tegenover sponsors, personeel en fans. Maar klassiekers rij je niet zomaar mee. Elk foutje betaal je."

Voor Tony Gallopin eindigde de verkenning in mineur. Hij viel op een boordje van een kasseistrook en kwam op zijn linkerknie terecht. "Dit komt heel ongelegen", zegt Sergeant. Ook Jelle Wallays raakte betrokken bij de val, hij bezeerde zijn hand. Voor beide renners is het afwachten hoe hun lichaam reageert om uitsluitsel te geven over deelname.