Direct naar artikelinhoud

'Turd Reich': activisten laten alt-right poepje ruiken

Hondenpoep. Veel hondenpoep. Met die stinkende substantie willen linkse actievoerders in San Francisco dit weekend een bijeenkomst van de extreemrechtse groepering Patriot Prayer in de war sturen.

Patriot Prayer zorgt al een aantal dagen voor hoogspanning in San Francisco. Dat er in de stad van peace and love reactie zou komen tegen de komst van een extreemrechtse groepering lag voor de hand. Dat die reactie net iets alternatiever zou zijn dan de gemiddelde tegenbetoging ook.

Het was Tuffy Tuffington, een 45-jarige kunstenaar die met het hondenpoepidee op de proppen kwam. Tijdens een wandeling met Bob en Chuck, zijn twee terriërs, kreeg hij een visioen, vertelt hij in The Guardian. "Ik zag al die alt-right mensen rondhossen in de hondenpoep."

In een poging dat visioen in de praktijk om te zetten startte Tuffy met een Facebook-groep waar hij de inwoners van San Francisco opriep om zo veel mogelijk hondenpoep te verzamelen. Die drollen worden samengebracht op Crissy Field, het strand in de schaduw van de Golden Gate Bridge, waar de Patriot Prayer-aanhangers dit weekend verzamelen blazen. Het doel: de massale aanwezigheid van hondenpoep moet voor chaos zorgen.

De poepactie is trouwens niet de enige ludieke actie in San Francisco. Er staat ook een tegenbetoging van clowns op de planning. Een aantal kajakkers wil actie voeren vanop het water en er is ook een oproep gelanceerd om zo veel mogelijk parkeerplaatsen te bezetten in de buurt van Crissy Field.

En voor wie het zich afvraagt: vanaf volgende week kunnen wandelaars en joggers zich opnieuw zonder problemen op Crissy Field wagen. Zondag hebben Tuffington en zijn aanhangers immers een grote opruimactie op poten gezet.