Boost je humeur met een handjevol van deze verse chocoladenoten
Aangeboden door LidlChocolade kan wonderen doen voor je humeur en noten zijn goed voor je brein en lijf. Gezond noemen we deze verse chocoladenoten natuurlijk niet, maar ze zijn zo verdomd lekker dat je er wel instant gelukkig van wordt.
Wat heb je nodig? (voor 200g snacknoten)
200 g melkchocolade
200 g witte chocolade
100 g amandelen
100 g pecannoten
Zo maak je het:
1. Verhit de oven voor op 160°C.
2. Leg de noten in een ovenschaal en rooster in 5 à 10 minuten goudbruin. Houd ze goed in de gaten want ze verbranden snel.
3. Smelt de chocolade au bain-maire. Gebruik een kom voor de witte chcolade en een kom voor de melkchocolade.
4. Haal de chocolade van het vuur en dompel er de noten in onder.
5. Haal de noten één voor één met een keukenpincet of vork uit de kom met chocolade en leg op een met bakpapier beklede schaal.
6. Schuif de schaal met de chocoladenoten 15 minuten in de diepvries en bewaar daarna in een afgesloten pot.
Fan van chocolade? Probeer dan zeker deze chocolade-banaancake!
Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Independer
Mag je als huurder of eigenaar barbecueën op het terras van een appartementsgebouw?
-
Lidl
Oefenen voor het kerstdiner: ovengebakken kwartels met champagnesaus
Of je nu al het hele jaar uitkijkt naar de feestdagen of liever meteen doorspoelt naar januari: om lekker te eten hoeft er niet altijd een speciale gelegenheid te zijn. Kwartels zijn familie van de fazant en worden gezien als een echte delicatesse. Kruid ze met zoute spek, tijm én een superdeluxe champagnesaus voor een feestelijk tintje. -
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
-
Lidl
Krokant schelvishaasje met groene kool-ricottapuree en citroensausje
-
Lidl
Veggie genieten: rode biet, ricotta en walnoten in de oven
Wie zegt dat een ovenschotel typisch winters is, heeft deze veggie variant met ricotta duidelijk nog niet geproefd. Vollenbak zomer, boordevol vitaminen en met heerlijk krokante walnootjes als topping. -
Lidl
Genoeg van al die pokébowls? Probeer eens deze kleurrijke bowl met kabeljauwburger
Twee hypes die het afgelopen jaar ons takeaway-gedrag danig beïnvloedden: de sushi- en pokébowl. Even genoeg van? Probeer dan eens een variant, met een kabeljauwburger! De rode kool, bloemkool, wortelen en koriander zorgen voor een prachtig kleurenpalet op je bord – of euh, in je kom. -
Lidl
Begin de week lekker en gezond, met een heerlijk visje
-
Livios
“Koffiegruis, eierschalen en mulch werken niet”: zo verjaag je slakken wél succesvol uit je tuin
-
Livios
Vermijd tot 20% rendementsverlies: zo reinig je je zonnepanelen (niet)
Voor een optimaal rendement van je zonnepanelen, is een regelmatige onderhoudsbeurt geen overbodige luxe. Maar hoe vaak moet je je zonnepanelen reinigen? Welke producten gebruik je daarvoor? En kan je dit zelf doen? Deze tips van bouwsite Livios helpen je op weg. -
Lidl
Altijd reden om te vieren: zachte perentaart met mascarpone
Zin in zoete verwennerij? Ook als je niet de skills hebt van een volleerd patissier, bak je deze perentaart met mascarpone gegarandeerd met succes. De pecannoten zorgen voor extra crunch, terwijl de tijm een nieuwe smaak toevoegt aan al die zoetigheid. -
Lidl
Een klassieker, maar dan anders: vul je rosbief op met Italiaanse lekkernijen
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer